Bem Adebajo ©AFP
Bem Adebajo ©AFP

Kakav treći meč u finalu Istoka: Boston bio očajan pa umalo nadoknadio -26 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 05:23

Fenomenalna partija Bema Adebaja - 109:103

Napravio je Boston brejk u drugom meču finalne serije Istočne konferencije, ali je Majami potom uzvratio istom merom i poveo sa 2:1 u pobedama. Ipak, umalo smo bili svedoci senzacionalnog povratka domaće ekipe, pošto je Seltiksima malo nedostajalo da nadoknade minus od 26 poena. Stigli su domaći do samo poena zaostatka (92:93), ali su onda napravili seriju grešaka u poslednja dva minuta i vratili goste u život - 109:103.

Maks Strus je dva minuta utišao užarenu domaću publiku, prekinuo seriju domaćina od 12:0 i dva minuta pre kraja i odveo Hit na ogromnih plus četiri (96:92). Potom je težak šut pogodio i Bem Adebajo, pa je sa penala bio precizan i Pi Džej Taker, čime je Majami očas posla otišao na osam poena suficita (100:82) na 67 sekundi do kraja utakmice. Ispostavilo se da je to bilo nedostižno za domaćina, koji se dosta istrošio jureći ogroman nedostatak.

Izabrane vesti

Adebajo je konačno pronašao sebe u ovom finalu. Igrao je izuzetnu odbranu i ubacivao važne poene za svoju ekipu. Utakmicu je na kraju okončao sa dabl-dabl učinkom od 29 poena, 10 skokova i šest asistencija, što nije bilo blizu najefinasknijem igraču utakmice Džejlenu Braunu iz Bostona. On je ubacio 40 poena, uz devet skokova, duplo manje kod Seltiksa postigao je Al Horford, ali je Majami bio taj koji je imao mnogo više tih "sitnih" radnika na terenu, koji su na kraju napravili ključnu prevagu u Bostonu. Taker je postigao 17, Struks 16, a Lauri 16. Sa druge strne potpuno je razočarao Džejson Tejtum, koji je postigao tek 10 poena za 40 minuta na parketu, uz šest skokova i četiri asistencije.

Boston je već na kraju prve četvrtine imao 21 poen zaostatka (18:39), a u drugoj se se on peo na maksimalnih 26 (20:46). Domaćin je sredino trećeg perioda uspeo jednom da spusti razliku na jednocifren minus (65:74), ali je na kraju tog perioda bilo sigurnih 87:72 za goste. Seltiksi su na pravi način zaigrali tek sredinom trećeg perioda, ali bi posle svega viđenog ipak bilo nepravedno da su uspeli potpuno da preokrenu meč.



tagovi

Bem AdebajoMajami HitBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara