Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Kako je Jokiću pukao film: Pet kvarnih udaraca koji su prethodili isključenju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.12.21. | 18:32

Zbog sudijskih propusta i incidenata istorijske brojke ostale u senci, vatru potpaljivao i bivši igrač Partizana Davis Bertans

Nastavlja Nikola Jokić da dominira NBA ligom. Iako se od starta sezone uglavnom o Stefu Kariju priča kao glavnom kandidatu za priznanje najkorisnijeg igrača, aktuelni MVP lige je podigao lestvicu u odnosu na minulu sezonu. Ipak, njegove igre sve češće nepravedno ostaje u senci drugih zbivanja. Tako je izvrsnu partiju protiv Vašingtona zasenilo isključenje koje je Somborac zaradio u smiraj utakmice. Ono što je prethodilo čini se opravdava potez srpskog centra, kojem je pao mrak na oči posle serije udaraca koje je dobio od strane protivničkih igrača.

01.30: (1,35) Bruklin (14,0) Toronto (3,70)

Izabrane vesti

Slegla se prašina od Nikolinog sudara sa Markifom Morisom. Kvarno ga je košarkaš Majamija zakačio u finišu već rešene utakmice i centru Denvera je izgoreo fitilj. Oborio ga je udarcem telom na parket i usledio je opšti haos. Treće poluvreme okršaja Nagetsa i Hita odigralo se na društvenim mrežama, a epilog svega bila je suspenzija od jednog meča za srpskog košarkaša, dok su Moris i Džimi Batler, koji je bio među najratobornijima u gužvi koja je nastala posle incidenta, dobili samo novčane kazne. U međuvremenu su Denver i Majami odigrali još jedan meč i postalo je jasno da su sekire zakopane.

Nije mnogo prošlo od okršaja sa Morisom, a Jokić je zaradio još jedno isključenje. Sinoć mu je pukao film posle serije udaraca koje je dobio za oko samo 60 sekundi - a da nijednom abitri nisu odreagovali. Tako se Somborac u neverici okrenuo ka sudiji Toniju Bradrsu, da bi ubrzo zaradio osmo isključenje u NBA ligi - četvrto koje mu je uručio pomenuti arbitar.

Denver je uspeo da zadrži prednost bez prve zvezde, tako da neće izbacivanje preterano zaboleti Jokića, koji je posle utakmice istakao da NBA ima najbolje sudije na svetu.

"Iskren da budem, mislim da nisam zaslužio isključenje. Samo sam tražio da svira faul, jer sam mislio da je bilo materijala za tako nešto", izjavio je srpski košarkaš, sami procenite da li je u njegovim rečima bilo ironije.

Bilo kako bilo, novinar blizak klubu iz Kolorada Harison Vind je napravio kompilaciju udaraca koja je Nikola pretrpeo pre nego što se "obratio" sudiji Bradrsu.

Najpre je Bredli Bil napravio nelegalan blok, stao je na put srpskom centru i napravio očigledan prekršaj. Pištaljka se nije čula. Nakon toga je dobio lakat u lice od bivšeg igrača Partizana Davisa Bertasa, a sudije su ponovo bile neme. Nakon toga je dobio dva udarca od Spensera Dinvidija, koji ga je u prodoru udario kolenom u međunožje i laktom u glavu. Sudije nisu primetile ništa sporno, a ni to nije bilo sve. Na kraju se Dinvidi zakucao u njegov blok i rukama pokušao da se iskobelja, što je bio još jedan prekršaj. Dakle, pet kvarnih udaraca dovelo je do toga da Jokić izgubi živce, posle čega je morao u svlačionicu na hlađenje.

Prava je šteta što popularni Džoker nije ostao još koji minut na parketu, s ozbirom da mu je nedostajala jedna asistencija za 63. tripl-dabl u NBA karijeri. Meč je okončao sa 28 poena, 19 uhvaćenih lopti i devet završnih dodavanja, pa je nastavio dominaciju u najjačoj ligi na svetu. Prosečno beleži 26,5 poena, 13,8 skokova i 7,3 asistencije po nastupu, a pomenuti Vind podseća da sa tim brojkama srpski centar korača stazom istorije. Naime, nijednom NBA igraču nije pošlo za rukom da sezonu okonča sa prosekom od makar 26 poena, 13 uhvaćenih lopti i sedam asistencija... Na sve to, značajno je popravio odbranu, a pritom još nema pomoć povređenog Džamala Marija, dok je sezona najverovatnije završena i za Majkla Portera kojem kako stoje stvari sledi operacija zbog problema sa leđima... Nagetsi su trenutno osmi na tabeli zapadne konferencije sa pozitivnim učinkom 14-13. Jokić nastavlja da trpi udarce sa svih strana, ali ne planira da stane.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsVašington VizardsSpenser DinvidiDavis BertansBredli Bil

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara