Košarkaši Panatinaikosa (©Starsport)
Košarkaši Panatinaikosa (©Starsport)

Kako je predsednik Panatinaikosa uleteo u svlačionicu i pokrenuo nezapamćen preokret

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 16:49

Vasilis Partenopulos, predsednik i izvršni direktor Atinjana, razgovarao sa igračima tokom poluvremena utakmice sa Žalgirisom koju je PAO posle fantastičnog drugog poluvremena rešio u svoju korist

Čudo je napravio Panatinaikos sinoć u Atini. Posle samo 27 postignutih poena u prvom poluvremenu i deficita od 15, u nastavku je zgromio Žalgiris u 21. kolu Evrolige i slavio sa 89:65, pošto je rivala ostavio na 23 poena, a postigao čak 62 tokom drugih 20 minuta. Plejmejker Zelenih Paris Li i pomoćni trener Jorgos Vovoras otkrili su šta je pokrenulo nezapamćen preokret ekipe Dejana Radonjića.

Naime, u poluvremenu je u svlačionicu uleteo predsednik i izvršni direktor kluba Vasilis Partenopulos i u tandemu sa trenerom Radonjićem obavio ozbiljan razgovor sa igračima.

Izabrane vesti

"Razgovarao je sa nama nakon što je ispratio prvo poluvreme i izazvao emotivnu reakciju. To je bilo veoma važno i morao da zadržimo tu reakciju, gradimo na njoj", rekao je Vovoras za NOVASPORTS.

Paris Li, koji je eksplodirao u drugom poluvremenu i susret okončao sa 24 poena i indeksom 27 (oba rekordi karijere), istakao je da je i Radonjićeva reakcija pokrenula ekipu.

"Trener je razgovarao sa nama uz nešto agresiviniji pristup i rekao nam da protivnik igra sa više želje od nas. Moramo smo da odgovorimo na uslove utakmice. Gospodin Partenopulos je istakao da moramo da igramo bolje i jače, jer predstavljamo veliki klub", napomenuo je Amerikanac koji je postigao 19 poena u drugom poluvremenu.

Ostaje da se vidi kako će sve ovo uticati na klub u narednom periodu. Izvesno je da je reakcija predsednika donela pozitivnu reakciju, a preokret napravljen protiv sastava iz Kaunasa bi mogao značajno da podigne samo pouzdanje igračima i pomogne im da preokrenuo dosad razočaravajuću sezonu.


tagovi

KK PanatinaikosDejan RadonjićJorgos Vovoras

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara