Kako život nekada nije fer: Svet košarke tuguje zbog Dejana Milojevića

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.01.24. | 20:30

Ređaju se reakcije sa svih strana sveta

Šokantno je zvučala vest da je čovek sa večitim osmehom, Dejan Milojević, doživeo težak srčani udar i da je u teškom stanju u bolnici u Solt Lejk Sitiju. Ali, svet košarke, ma celog srpskog sporta, potpuno je u šoku od informacije da je večeras preminuo Dejan Milojević.

Reakcije na društvenim mrežama su krenule momentalno. Niko ne može da poveruje da je nekada sjajni košarkaš, a sada trener, otišao u 46. godini.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Vladimir Štimac je napisao:

Deki je bio neverovatan čovek pre svega, dobar i vedar. Kada sam se vratio jedne godine bio sam MVP Baltičke lige mislio sam da nema boljeg, da sve znam. Trenirao sam preko leta u Vuku i Deki se pojavio da se i on sprema malo pre početka sezone. Onako Deki na svojevrstan način i nasmejan kaže: „Štime, hoćemo jedan na jedan“? Ja naravno umislio da sam sad ja taj i ništa - 21:0 za Dekija. Vredna životna i košarkaška lekcija. Hvala ti Deki. Želeo bih da izjavim saučešće porodici i prijateljima. Košarka i Srbija su izgubili mnogo. Neka ti je večna slava Deki“.

Poruku je napisao i Danilo Anđušić.

„Kako život nekada nije fer! Počivaj u miru dobri Miloje“!

Poruku saučešća poslala je i Valensija, klub u kojem je nekada Milojević igrao.


Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je u In Memoriam tekstu na sajtu KSS-a napisao:

"Dugo nisam mogao da poverujem da su vesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovek i moj dragi prijatelj nije uspeo. Porodici Milojević želim da uputim reči saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg sveta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i voleo. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovek bez i jedne mrlje! Neka mu je laka zemlja".

Saopštenje za javnost objavio i Partizan Mozzart Bet, klub u kojem je Dejan Milojević proveo značajan deo igračke karijere. Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je u saopštenju rekao:

"Veoma me je potresla vest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća“, izjavio je Mijailović.


Oglasila se i Crvena zvezda preko klupskog sajta.

"KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna srpska, evropska i svetska košarka", stoji pored ostalog u saopštenju Crvene zvezde.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović je napisao na tviteru:

"Počivaj u miru Deki"!

Branko Lazić se oprostio od Dejana Milojevića:

„Hvala za sve. Počivaj u miru“.

Kao i Tadija Dragićević:

„Koji užas!!! Počivaj u miru Deki legendo“.

Poruku saučešća poslao je i bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins.

„Moje saučešće svim prijateljima i porodici Dejana Milojevića“.

Klub u kojem je Milojević započeo trenersku karijeru, Mega, objavila je saopštenje na sajtu, koje počinje rečima:

"Sa ogromnom tugom smo primili vest da je Dejan Milojević preminuo danas u 46. godini života od posledica srčanog udara".

Poruke se samo ređaju: od bivšeg reprezentativca Ivana Paunića, proslavljene reprezentativke Nevene Jovanović, FK Partizan...

Oglasili su se i Cibona, Budućnost, Žalgiris...



tagovi

Dejan MilojevićIn memoriam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara