Čarapić protiv Partizana (© MN Press)
Čarapić protiv Partizana (© MN Press)

Kakva je košarka pred praznim tribinama? Nekad nam se ne igra, veštački se motivišemo

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 11:02

Uroš Čarapić pred duel sa Igokeom veruje u tim Borca

U 22. rundi ABA lige Borac će ugostiti Igokeu (subota, 19.00 časova).

Početkom decembra u triler završnici slavilo je tim iz Laktaša (73:71), zbog čega će susret u Čačku biti dobra prilika da se ekipa Marka Marinovića revanšira za poraz iz prvog dela sezone.

Izabrane vesti

Kapiten Borca Uroš Čarapić smatra da je trijumf nad Krkom, u minulom kolu, od ogromnog značaja za samopouzdanje.

,,Bitna pobeda je iza nas, pošto gotovo dva meseca to nismo uspeli da učinimo. Otišli smo u Sloveniju dva dana pre utakmice, dobro smo se odmorili i pripremili. Znali smo šta nas očekuje, ali smo bili svesni svog kvaliteta. Dobro smo skautirali rivala, a poznavali smo ga i od ranije, jer smo igrali u Čačku. Videli smo gde smo grešili u prvom meču. Tada nas je Krka pobedila zbog naših grešaka, uz nerealne procente šuta. Bez obzira na sve, u utakmicu smo ušli dobro, energično, nismo odustajali, a na kraju smo prelomili meč u svoju korist. Bitno je i to što smo bolji u međusobnom skoru sa Krkom. Tim iz Novog Mesta ima pobedu više, ali teži raspored. Pobeda u Sloveniji dala nam je vetar u leđa pred najbitniji deo sezone”, rekao je Čarapić.

Ističe koliko je čudno igrati pred praznim tribinama

,,Cela godina je teška, jer nema publike. Sve se nakupilo. Zahtevno je igrati pred praznim tribinama, sve se čuje. Čudan je osećaj igrati u takvoj atmosferi, mi košarkaši prosto nemamo želju da igramo. Pokušavamo sebe da motivišemo, ali na neki veštački način”.

ABA liga, 19 časova: (3,05) Borac (15,00) Igokea (1,45)

Bek Borca je podsetio na prvi meč sa Igokeom.

,,U goste nam dolazi Igokea, ekipa koja nas je pobedila u prvom delu sezone. Utakmica je bila na jednu loptu, ali je domaćin uspeo da slavi, iako smo mi imali šut za pobedu”.

Prozborio je nekoliko reči o narednom protivniku.

,,Igokea u kadru ima ozbiljne igrače. Ove sezone igra možda i najbolju ekipnu košarku, naročito u odbrani. Kada je gledam imam osećaj da godinama igraju zajedno, a ne da su se skupili pred ovu sezonu”, mišljenje je kapitena Čačana.

Za kraj, Čarapić poručuje:

,,Iako je Igokea težak protivnik, ipak dolazi na naš teren. Videli smo da možemo da se nosimo sa njima. Ima Igokea svoje prednosti, a imamo ih i mi. Moramo ući agresivno od samog starta, borićemo se do kraja.

----------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

----------------------------------

ABA LIGA - 22. KOLO

Petak

Split - Mega 74:65

/Ukić 29 - Petrušev 22/

FMP - Cibona 90:86

/Lazarević 21 - Novačić 19/

Subota

17.00: (2,30) Partizan (14,5) Mornar (1,70)

19.00: (3,50) Borac (16,0) Igokea (1,35)

21.00: (1,10) Cedevita (23,0) Zadar (7,50)

Nedelja

20.00: Budućnost - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama


Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac ČačakUroš ČarapićKK BoracABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara