Kalin Lukas oblači dres tima u Detroitu

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.05.20. | 09:53

Zvezdin plejmejker na novom zadatku

Nije imao mnogo vremena Kalin Lukas da pokaže svoje igračke kvalitete u Crvenoj zvezdi, a i ono malo prostora što je imao nije mogao da iskoristi previše pošto jedanaest meseci pre toga nije bio u takmičarskom ritmu.

Njegov angažman u Crvenoj zvezdi vrlo lako mogao bi već sada da bude završen ako se Jadranska liga i Evroliga ne nastave, mada je i pitanje da li bi mogao da se vrati u Srbiju sve i da se zaigra košarka s obzirom na stanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izabrane vesti

Lukas dane globalne borbe s pandemijom provodi u rodnom Detroitu, a upravo odatle stižu vesti da će tokom leta zadužiti opremu lokalnog tima iz Grada motora. Tačnije, predstavljaće Detroit na jednom prestižnom košarkaškom turniru čiji je nagradni fond 2.000.000 dolara!

U pitanju je košarkaški turnir koji se igra po sistemu eliminacije sa 64 učesnika. Pobednik takmičenja nosi sa sobom pomenutu sumu novca!

Zanimljivo, prošlogodišnji osvajač ovog turnira bio je tim sastavljen mahom od bivših košarkaša Ohajo Stejta i činili su ga Aron Kraft, Vilijam Baford i Džared Salindžer.

Turnir bi trebalo da počne krajem jula, ali bi termin mogao da se promeni u slučaju da se pandemija COVID-19 ne smiri.

Kalin Lukas je za Crvenu zvezdu odigrao tri utakmice u Evroligi i postigao je ukupno četiri poena, uz devet asistencija i jedan skok. 

Foto: ©MN Press


tagovi

Kalin Lukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara