Nikola Kalinić (©Star Sport)
Nikola Kalinić (©Star Sport)

Kalinić: Prija mi Grimauova smirenost, dobro je što je osvežio trenersku scenu u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 23:41

"On je nekadašnji igrač Barse, dobar čovek, verujem da može da uradi dosta toga dobrog. Jako je važno i to je da osvajao Evroligu kao igrač i zna koliko je teško podići trofej"

Promena trenera proteklog leta donela je Barseloni trenutno dobar niz rezultata - 7-2 u Evroligi i 7-3 u ACB - s tim da tek treba da vidimo kako će se prva sezona Rođera Grimaua odraziti na ekipu kada se sezona bude završila.

Nikola Kalinić je pozdravio dolazak nekadašnjeg asa Barse, između ostalog i zato što je dobio nešto drugačiju ulogu. Jan Veseli i on su tu da svojim iskustvom donesu saigračima potreban kvalitet i raznovrsnost.

Izabrane vesti

"Obojica smo veterani, a iako je ovo nova sredina za nas, pokušavamo da pomognemo svima u ovoj komplikovanoj situaciji sa utakmicama i na kraju, da savladamo naše uloge kako bismo ih što bolje izneli. Bez trunke sumnje, sada smo mnogo bolji tim nego što smo bili u septembru, kada je sezona počinjala", rekao je Kalinić za katalonski Sport.

Barselona je značajno promenila sastav tokom leta, dovedeni su Džabari Parker i Vili Ernangomes iz NBA, te španski reprezentativci Đoel Para i Dario Brizuela. Ipak, najveća promena dogodila se na klupi, gde je Šarunasa Jasikevičijusa zamenio Rođer Grimau.

"Ne vidim mnogo razlike između njih dvojice. Rođer ima iskustvo rada u klubu, ima tu esenciju Barselone i pomalo vuče na Šarasa. Sada možda igramo sa malo više slobode".

Kaže i da je zadovoljan promenom trenera, jer je to donelo potrebnu svežinu timu.

"Iskreno, svidela mi se odluka kluba. Dosta toga se menja u Evroligi, ali na kraju dana, sve su to isti treneri, samo u različitim klubovima. Dobro je što vidimo sada novo lice".

Zbog toga je i optimista kada govorimo o Grimauovoj budućnosti u klubu.

"On je nekadašnji igrač Barse, dobar čovek, verujem da može da uradi dosta toga dobrog. Jako je važno i to je da osvajao Evroligu kao igrač i zna koliko je teško podići trofej".

Govorio je takođe i o tome kako sada ekipa funkcioniše u dosta mirnijoj atmosferi, što je samo produžetak priče Aleksa Abrinesa koji je Šarasa oštro kritikovao zbog stalnog vikanja...

"Rođer je definitivno mirniji od Šarasa. Objašnjava i koriguje stvari na mirniji način. Na kraju se samo titule broje, zato možemo ponovo da razgovaramo u junu i vidimo da li je taj efekat bio pozitivan", rekao je Kalinić i dodao:

"Lično više volim ovu vrstu odnosa, u ovom trenutku karijere. On takođe pokušava da uči i bude bolji trener kako vreme prolazi. Klub mu veruje, videćemo šta će iz toga izaći na kraju".



tagovi

Rođer GrimauNikola KalinićKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara