Melvin Edžam (Foto: MN Press)
Melvin Edžam (Foto: MN Press)

Kanađani objavili spisak: Osmorica iz NBA i krilo Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 09:22

Selektor Nik Nurs ima sjajnu ekipu na raspolaganju

Košarkaška reprezentacija Kanada će biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a po svemu sudeći i prvi favorit da iz Viktorije otputuje u Tokio. Objavljen je spisak od 19 igrača koji će se naći na kampu uoči kvalifikacija, a na njemu se nalazi čak osam košarkaša iz najboljeg lige sveta. Tu je i krilo Budućnosti, iskusni Melvin Edžam.

Kanađani su smešteni u grupu sa Grčkom i Kinom, dok su sa druge strane žreba Urugvaj, Češka i Turska. Samo jedan tim od ovih šest će se izboriti za olimpijsku vizu, a utisak je da zemlja javorovog lista ima sve preduslove ispunjene.

Izabrane vesti

Selektor Nik Nurs će na raspolaganju imati sjajnu ekipu igrača, pa se čini da će biti na slatkim mukama pred skraćivanje spiska. Kanada ima brojne predstavnike u NBA, a njih čak osam se odazvalo pozivu pred kvalifikacije. Tu su Endru Vigins i Majkal Mulder iz Golden Stejta, Dvajt Pauel iz Dalasa, Trej Lajls iz San Antonija, Kori Džozef iz Detroita, Luguenc Dort iz Oklahome, Er Džej Beret iz Njujorka i Nikil Aleksender Voker iz Nju Orleansa.

Tu su i četvorica talentovanih momaka iz NCAA: Zek Edi (Perdju), Čarls Bedijako (Alabama), Benedikt Maturan (Arizona) i Endru Nemhard (Gonzaga). Na spisku je i svojevremeno prvi pik sa NBA drafta Entoni Benet, koji ovih dana za hleb zarađuje nastupajući u Portoriku. Ima i naš region predstavnika u Edžamu, koji je u dresu Budućnosti beležio 10,1 poena i 4,6 skokova po meču u Jadranskoj ligi.

SPISAK KANADE ZA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Nikil Aleksander Voker (Nju Orleans, NBA), Ar Džej Beret (Njujork, NBA), Čarls Bediako (Alabama, NCAA), Tre Bel-Hajns (Krejlshajm, Nermačka), Entoni Benet (Kangreheros de Santurse, Portoriko), Eron Dornekamp (Tenerife, Španija), Luguenc Dort (Oklahoma Siti, NBA), Zek Edi (Perdju, NCAA), Melvin Edžam (Budućnost, ABA), Kori Džosef (Detroit, NBA), Oven Klasen (Bulzak, Francuska), Trej Lajls (San Antonio, NBA), Benedikt Maturan (Arizona, NCAA), Ajzea Majk (Najner Čemnic, Nemačka), Majkal Mulder (Golden Stejt, NBA), Endru Nemhard (Gonzaga, NCAA), Endru Nikolson (Fuđijan, Kina), Dvajt Pauel (Dalas, NBA), Endru Vigins (Golden Stejt, NBA).



tagovi

KanadaOlimpijske igre 2021Nik NursEndrju ViginsMelvin EdžamDvajt PauelEntoni Benet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara