Stef Kari (©AFP)
Stef Kari (©AFP)

Kari i Tompson kao nekada! Trojka na trojku u završnici za Bruklinov pad i poništavanje Irvinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 05:42

Golden Stejt dalekometnom paljbom ušao u poslednji minut s vođstvom, a ruka Voriorsima nije zadrhtala ni sa linije za slobodna bacanja u samom finišu

Vreme kao da je stalo, kao da nije bilo užasne povrede Kleja Tompsona. Vratio se i ponovo cepa mrežice. Nigde ga nije bilo do poslednjih nekoliko minuta, nigde nije bilo ni Stefa Karija, ali haubice Golden Stejta nisu zakazale kada se lomilo. Ubacili su Tompson i Kari 17 poena u nizu, i to onih poslednjih! Trojka Kleja Tompsona u završnici za vatromet u San Francisku i pad Bruklina - 110:106.

Netsi su bili bez Kevina Duranta - odsutan zbog povrede - u igru nije ulazio ni Džejms Harden. Tri fantastiko spao je na jedno slovo. Na Kajrija Irvinga. Lavovski se borio Kajri, uspeo je da uvede Bruklin u plus u finišu susreta, ali ne i da ponudi adekvatan odgovor kada se raspucao strašni tandem Voriorsa. Pošlo je za rukom u poslednjem minutu, kada se ušlo u penal završnicu, Kleju Tompsonu da navuče Irvinga i obezbedi svom timu lake poene sa linije za slobodna bacanja.

Izabrane vesti

Videlo se u završnim minutim susreta koliko je Golden Stejt namazan i da će biti muka živa dobiti ih u plej-ofu, naročito na domaćem terenu kada ubitačni duo uđe u seriju. Prespavali su Kari i Tompson veći deo utakmice, kao da su se čuvali za završnicu. Čekali su da bude vruće kako bi naštelovali ruku i počeli da sipaju trojke u mlazovima. Džordan Pul pogodio je za 93:88, a onda je podijum raščišćen za dvojicu paklenih šutera. Svi ostali iz Golden Stejta sklonili su se u stranu. I počelo je šutersko ludilo.

Prvo je Stef Kari sebi stvorio prostor, pogodio je step-bek trojku i raspalio atmosferu. Bio je to signal Kleju Tompsonu da se i on priključi zabavi i da ne dopusti Kariju da sam kreira šoutajm. Ispogađao je duge dvojke i onda erupcija - trojka na 12 sekundi do kraja. Od toga se Bruklin nije oporavio.

Pucao je Kari trojke 3/10, ništa bolji nije bio ni Tompson koji je šutirao 2/8, ali kada se lomilo, kada bi većini igrača zadrhtala ruka, duo Golden Stejta ostao je hladan kao špricer. Nisu ni trepnuli Stef Kari i Klej Tompson. Ali, da bi uošte došli u situaciju da rešavaju meč, zahvalnice šalju na račun Endrjua Viginsa. Starter na predstojećem Ol-staru izneo je najveći deo tereta u prvom poluvrmenu i meč je završio sa 24 poena - najefikasniji kod Voriorsa - i četiri pogođena dalekometna hica. Kari je dodao 19 poena, Tompson i Porter po 16, a još jednu odličnu partiju pružio je Džordan Pul, koji je ubacio 17 poena. Nemanja Bjelica ove noći bio je bez minuta.

Čim je bilo poznato da Kevin Durant neće igrati, znalo se na čija pleća će teret pasti. Nosio se Kajri Irving izvrsno sa Voriorsima, ali je u završnici pogubio živce. Uspevao da pogodi jeste, ali nije vukao racionalne poteze u svakom napdau. Igrao je praktično bez odmora, kao i Peti Mils, koji mu je bio najveća ispomoć. Irving je postigao 32 poena - iz igre šutirao 9/21 - a Mils je brojao do 24, i bio je nabolji trojkaš na meču. Ubacio je šest trojki iz 12 pokušaja.

NBA LIGA - REZULTATI:

Nedelja

Dalas - Indijana 132:105

/Dončić 32 - Vašington 22/

Nju Orleans - Boston 97:107

/Alvarado 19 - Tejtum 38/

Filadelfija - Sakramento 103:101

/Embid 36 - Halibarton 38/

Memfis - Vašington 115:95

/Morant 34 - Kuzma 30/

Majami - Toronto 120:124 posle produžetka

/Batkler 37 - Trent 33/

Golden Stejt - Bruklin 110:106

/Vigins 24 - Irving 32/

19.00: Atlanta - LA Lejkers

19.00: Šarlot - LA Klipers

21.30: Čikago - Portland



tagovi

Golden Stejt VoriorsBruklin NetsStef KariKlej TompsonNemanja BjelicaEndrju ViginsKajri IrvingKevin DurantDžejms HardenDenba BaNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara