""
""

Karlos Delfino se vratio posle tri godine penzije! Biće u kombinaciji za Rio

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.16. | 17:04

Slavni krilni košarkaš na terenu posle tri godine

Vreme čuda u Argentini! Čuveni krilni košarkaš Karlos Delfino vratio se na teren posle tri godine provedene u penziji, pošto je dobio poziv da ponovo zaigra za nacionalni tim. 

Izabrane vesti

Prekaljeni šuter uvršten je u preliminarni roster Gaučosa za Olimpijske igre u Riju, što je direktna odluka selektora Serhija Ernandeza

Delfino će se pripremama nacionalnog tima od 3. jula, gde će nastaviti da trenira i bori se za mesto među 12 koji će zemlju predstavljati na najvećoj smotri. On je u prethodnom periodu trenirao individualno i kako je sam priznao odlično se oseća, zbog čega je oberučke prihvatio šansu da se vrati u reprezentaciju. 

Osvajač zlatne olimpijske medalje 2004. poslednjih godina imao je ogromnih problema sa brojnim povredama kolena, koje su mu unazadile karijeru. Jednu od poslednjih utakmica odigrao je upravo sa Argentinom, na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. Nakon toga se ozbiljno povredio i nikako nije uspeo da se oporavi kako treba. Patike o klin je prvobitno okačio kao igrač Hjustona, za koji je tokom 2013. odigrao tek pet utakmica. Ali kako nije uspeo da zaleči probleme koje je imao, odustao je od aktivnog bavljenja košarkom. 

Da li će dobiti priliku da se vrati na veliku scenu?

Pogledajte i širi spisak kandidata za dres Argentine:

Bekovi: Faku Kampaco, Nikolas Laprovitola, Luka Vildosa (svi iz Kilmesa), Manu Đinobili (San Antonio), Nikolas Brusino (Penjarol), Leonel Šatman (Himnazija), Selem Safar (Obras Sanitarijas) i Niko Rikot (Iberostar).

Krila: Andres Noćioni (Real Madrid), Patrisio Harino (Vašington univerzitet), Markos Mata (San Lorenco), Federiko Agire (San Martin), Huan Pablo Vole (Baija Basket) i Gabrijel Deck (Kimsa), Leon Mainoldi (Himnazija) i Havijer Saiz (Regatas).

Centri: Luis Skola (Raptors), Markos Delija (Obras), Roberto Akunja (Penjarol) i Tajavek Galici (Kilmes).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Olimpijske Igre 2016košarkaška reprezentacija ArgentineKarlos Delfino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara