Karmelo Entoni (AFP)
Karmelo Entoni (AFP)

Karmelo Entoni: Neću kao Tom Brejdi da igram do 50-te godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 12:20

Jedan od najboljih strelaca u istoriji NBA želi konačno da osvoji šampionski prsten

Karmelo Entoni je među 10 igrača koji su postigli najviše poena u NBA istoriji. Sigurno će se popeti još koji stepenik ove sezone, jer mu Mozes Meloun beži 39, a Šakil O'Nil 1229 poena. Ipak, ono što Entoni nema u odnosu na njih dvojicu, ali i ostale u Top 10, izuzev Karla Melouna, jeste šampionski prsten.

Ali, Poštar je osvojio MVP nagradu koja takođe nedostaje u Entonijevoj kolekciji dok je imaju ostali iz top 10: Karim Abdul Džabar, Lebron Džejms, Kobi Brajant, Majkl Džordan, Dirk Novicki, Vilt Čemberlen, Šakil O'Nil i Mozes Meloun.

Izabrane vesti

Treći pik sa drafta 2003. godine nada se da bi titulu mogao da osvoji ove godine sa Lejkersima u koje je došao upravo zbog toga. Kako kaže neće je juriti do 50. godine iako je jednom napomenuo da planira da šestu deceniju dočeka na parketu.

"Iskreno, ne razmišljam više o tome. U ovom trenutku mi je samo košarka u glavi... Još mogu da radim ono što radim na visokom nivou ... I dalje osećam strast. Nisam je izgubio. Moja ljubav prema igri mislim da je sada najveća", rekao je Entoni.

Na pitanje da li će dostići Toma Brejdija bar po godinama u profesionalnom sportu, jer legendarni kvoterbek i u 45. briljira NFL terenima, as Lejkersa je kratko odgovorio:

"Nemam (još) 40 godina. Brejdi igra samo napad, ekipa ga štiti. Ali, ponavljam ne želim da igram do 50."

Inače tokom NBA istorije je 30 igrača proslavilo 40. rođendan na terenu. Najvremešniji je bio Nikola Zarnečić. Amerikanac rođen na Korčuli koji je u SAD bio poznatiji kao Nikolas Hiki je 1948. godine završio NBA, tačnije BAA karijeru (liga je 1949. dobila sadašnje ime) sa nepunih 46 godina, odnosno 45 i 363 dana.

Drugi najstariji aktivan igrač bio je Kevin Vilis koji se od NBA oprostio 2007. sa 44 godina i 224 dana, a treći legendarni Poglavica, Robert Periš koji je 1997. sa 43 godine i 254 dana rekao doviđenja aktivnom igranju.

Od aktivnih igrača nastariji je Judonis Haslem, Čovek koji je celu NBA karijeru proveo u Majamiju 9. juna je napuno 41 godinu. Iza njega su Andre Igudala (rođen 28. januara 1984.), Karmelo Entoni (29. maj 1984.), Lebron Džejms (30. decembar 1984.)...



tagovi

Karmelo EntoniŠakil O'NilLebron DžejmsTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara