Karmelo Entoni (©AFP)
Karmelo Entoni (©AFP)

Karmelo Entoni upire prstom ka Denveru: Dali su Jokiću “15“ kako bi obrisali moju zaostavštinu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 19:40

Neverovatna izjava nekadašnjeg NBA asa

Denver Nagetsi su kroz noviju istoriju imali dvojicu izrazito uticajnih košarkaša koji su na dresu nosili broj “15“, prvo Karmelo Entoni, zatim Nikola Jokić.

Iako niko ne može da ospori da je sve što je prvi uradio noseći dres Nagetsa od velikog značaja za klub, sve što je srpski centar napravio za bezmalo devet godina u Koloradu, ipak je nemerljivo više. Jer, pre svega, doneo je prvu titulu u Denver!

Izabrane vesti

Međutim, činjenica da Nikola Jokić nosi dres sa brojem “15“ očigledno je zasmetala nekadašnjem NBA asu, što nije krio tokom svog gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji.

“Bio je to sitničav potez. Nisu razmišljali (u klubu) da imaju sve te brojeve na raspolaganju. Ne, pre je bilo: 'Evo ti broj 15'. I u sve to ugurate Nikolu Jokića. On ne zna šta se dešava. Mogao je da kaže kako želi da nosi broj 15, oni su mogli da kažu da je to bio Melov broj“, rekao je Melo i nastavio:

“Mogao je da nosi taj broj kako bi ukazao poštovanje (onom što sam radio), umesto toga mislim da mu je Denver dao '15' kako bi obrisali ono što sam napravio“.

Nejasna je Melova izjava, posebno ako se uzme da je Nikola Jokić svojevremeno u Megi nosio dres sa brojem '15', što je i njegov broj u reprezentaciji Srbije.

Naravno, niko ne spori da je Entoni kao treći pik 2003. godine za osam sezona uradio mnogo za franšizu pre nego što je trejdovan u Njujork Nikse. Ipak, Jokićeva zaostavština je za isti vremenski period daleko veća...

Ono što ipak neće biti zaboravljeno jeste da je Karmelo Entoni najbolji strelac u istoriji reprezentacije SAD, trostruki osvajač olimpijskog zlata, te desetostruki NBA Ol star, dva puta član druge petorke, u još četiri navrata treće idealne ekipe, zatim najbolji strelac 2013, deo najbolje petorke NBA debitanata, NCAA šampion, kao i član najbolje postave u čast 75. godišnjice najboljeg klupskog takmičenja na svetu...


tagovi

Karmelo EntoniNikola JokićDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara