Anhel Delgado (©fiba.basketball)
Anhel Delgado (©fiba.basketball)

Karšijaka se ne predaje, brejk u Ankari, sjajni Delgado posramio MVP-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 22:03

Snažni centar iz Dominikanske republike vodio tim iz Izmira do pobede nad Turk Telekom

Ima Turk Telekom sjajnu sezonu iza sebe. Bio je na pragu osvajanja Evrokupa i plasmana u Evroligu, ligaški deo sezone u Turskoj okončao je kao prvi na tabeli, poveo u polufinalnoj seriji, ali je sada došao u poziciju da mora da traži pobedu na strani kako bi se izborio za finale. Pinar Karšijaka je slavila u Ankari u drugoj utakmici 92:81 i sada ima brejk prednosti.

Pokazala je ekipa Ufuka Saridže i u prvoj utakmici da itekako može da se ugrozi sastav Erdema Džana, ali je predvođena MVP-em ligaškog dela sezone Tajrikom Džonsom i Džerijanom Grentom, Turk Telekom izdržao i u završnici izborio trijumfa. Ipak, sada se našao u prilično nezgodnoj poziciji.

Izabrane vesti

Karšijaka je vodila od prvog do poslednjeg minuta. Imala 15 poena viška već u drugoj deonici. Uspeo je domaći sastav da zaustavi krvarenje i vrati se u meč, ali i dalje su gosti držali konce igre. U poslednjih 10 minuta ušlo se sa 64:67 na semaforu, Turk Telekom je i poravnao sredinom odlučujućeg kvartala, ali je potom usledila serija 8:0 kojom je Saridžin sastav prelomio meč u svoju korist.

Razliku je na kraju napravio snažni centar iz Dominikanske republike, Anhel Delgado, koji je susret okončao sa 25 poena i osam skokova. Dominirao je u duelima sa najkorisnijim igračem lige i šutirao sa sjajnih 11/14 iz igre, ostavivši Džonsa na osam poena i devet skokova, posle čak 25 u prvom susretu.

Ispratili su ga bivši košarkaš Partizana Brajan Angola sa 18 poena, Vito Braun sa 16 i iskusni Erik Mekolum sa 12 poena.

Domaćinu nije pomogla ni nova sjajna partija bivšeg igrača Olimpije Milano Džerijana Grenta. Ubacio je iskusni Amerikanac 26 poena, uz sedam asistencija. Toni Tejlor je dodao 21 poen, dok je još Aksel Butil bio dvocifren sa 11 poena.

Serija se igra na tri pobede, a naredni meč, prvi u Izmiru, na programu je 8. juna od 19.00. Podsetimo, u drugom polufinalu se nalaze Fenerbahče i Anadolu Efes, a posle dva meča rezultat u seriji je takođe 1-1.



tagovi

Anhel DelgadoTajrik DžounsDžerijan GrentKK Turk TelekomPinar KaršijakaTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara