Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)
Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)

Kaznena ekspedicija Dušana Alimpijevića srušila i prvaka Evrope, Micić isključen posle svađe sa srpskim trenerom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 19:15

Bursa upisala i šestu vezanu pobedu od početka sezone

Napravila je Bursa minule sezone fantastičan rezultat, igrala finale Evrokupa, dobro namučila Fenerbahče u plej-ofu turskog prvenstva. Stvorila je predvođena Dušanom Alimpijevićem temelje za još veće uspehe i već na startu nove takmičarske godine pokazala da je na njima nastavila odlično da gradi. Niže samo pobede od starta, a u četvrtom kolu turske Superlige uzela je i najveći skalp - savladala prvaka Evrope Anadolu Efes pred svojim navijačima - 88:86. Sa sedam igrača u rotaciji!

Fantastičan meč u Bursi. Pokazala je Alimpijevićeva ekipa ozbiljan kvalitet, ravnopravno se nosila sa četom Ergina Atamana, a onda došla do velikih plus 12 u poslednjoj deonici. Nije drama izostala. Finiš je obeležio i verbalni sukob Alimpijevića i Vasilija Micića. Ušli su u raspravu, dobili tehničke greške, a s ozbirom da je srpskom plejmejkeru bila druga, morao je da napusti parket. Uspeli su Pivari i bez najboljeg igrača da se vrate, priđu na samo pola koša, ali su Entoni Klemons i Onuralp Bitim odbili nalet gostiju u poslednjem minutu i obezbedili Bursasporu veliku pobedu.

Izabrane vesti

Blistao je bivši igrač Igokee u pobedničkoj ekipi. Klemons je postigao 24 poena, dok je odličan bio i Bitim sa 21 poenom i osam skokova. Bivši centar Fenerbahčea Ahmet Duverioglu je dodao 17 poena, uz 11 skokova, dok je pola koša manje ubacio Derek Nidam. Minute su upisali još samo Jigitdžan Sajbir (pet poena), Omer Utku Al (bez poena) i Dejv Dudžinski (pet poena).

U poraženoj ekipi je još jedan sjajan meč odigrao Vil Klajburn i postigao 28 poena. Ispratio ga je Rodrig Buboa sa 20 poena, dok je Micić do isključenja imao 10 poena i tri završna dodavanja.

Vodila se velika borba od prvog minuta. Bursa je nešto bolje otovrila meč, na mahove vodila, pa se u finišu kvartala i odlepila na plus šest, ali je na odmor otišla sa svega pola koša viška. Klajburn je bio nezaustavljiv, pa je Efes stigao i do preokreta, a onda je usledila rezultatska klackalica. Odlična igra na obe strane parketa, igrala se vrhunska košarka u visokom ritmu, da bi Pivari na veliku pauzu otišli sa 45:42.

Imao je Efes prednost sve do sredine trećeg perioda, kada je domaćin serijom 12:0 stigao do velikog preokreta. Došao je i do viška od osam poena, a poslednju deonicu dočekao sa 72:67. Kako je počeo poslednji kvartal, činilo se da će Bursa oduvati prvaka Evrope. Sa sedam vezanih poena je stekla i dvocifren višak, povela potom i sa 83:71.

Usledila je trojka Micića, a već u narednom napadu Efesa je posle jednog prekršaja ušao u verbalni sukob sa Alimpijevićem. Razmenili su zemljaci nekoliko rečni, ubrzo su sudije intervenisale i nije bilo nikakvog incidenta, ali su bivši trener i igrač Crvene zvezde morali da budu sankcionisani. Vasa je tako zaradio drugu tehničku, te je morao da napusti teren, što je ubrzo učinio vidno nervozan.

Ispostavilo se da je taj detalj dao impuls njegovoj ekipi, pošto je Efes napravio seriju 11:0 i prišao na pola koša minusa. Ušlo se u dramatičan finiš, a onda je Klemons pogodio važnu trojku. Posle efektnog zakucavanja Bitima domaćin je stekao i plus pet, ali Efes je odbio da se preda. Na kraju je posle jedne mrtve lopte imao i napad za pobedu, ali je Klajburn umesto u ruke otvorenog saigrača loptu poslao u aut. Ubrzo je počelo veliko slavlje domaćeg tima.



tagovi

Entoni KlemonsDušan AlimpijevićAnadolu EfesBursaVil KlajburnVasilije MicićDerek NidamAhmet DuveriogluOnurlap BitimTurska 1Turska Super lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara