Majk Džejms (Foto: Starsport)
Majk Džejms (Foto: Starsport)

Kenan i Piters se usijali, Džejms ih ugasio i presudio Olimpijakosu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 21:17

Još jedan sjajan okršaj ova dva tima

Razvili su svojevrsno rivalstvo Monako i Olimpijakos tokom prethodne dve sezone u Evroligi. Sudbina ih je spojila u plej-ofu pretprošle sezone, a potom u polufinalu Fajnal fora prethodne. Uglavno varniči u njihovim okršajima na evrosceni, a jednako uzbudljivo bilo je i večeras u Gaston Medesan dvorani. Možda nije bilo previše atraktivno, ali igralo se kao da je u najmanju ruku plej-of duel, pa je sve stalo u poslednjih nekoliko minuta. A tu je gospodario Majk Džejms, pa je četa Saše Obradovića slavila 85:77.

Njegova trojka na ulasku u poslednja dva minuta bila je možda i ključna. Tomas Vokap je potom promašio šut za dva, a Džejms bio polovičan sa linije penala. Nije se tu zaustavio, pošto je posle promašaj Ajzee Kenana sa distance proigrao Dontu Hola, koji je na 39 sekundi do kraja uvećao prednost na 79:73 - i to je bilo dovoljno. Na kraju sedmi trijumf Kneževa (7-4), dok su crveno-beli pretrpeli peti poraz (6-5).

Izabrane vesti

Džejms je nastavio sa odličnim partijama ove sezone, pa je trijumf nad Olimpijakosom potpisao sa 24 poena i šest asistencija. Naravno, uz ključnu ulogu u završnici. Uz njega je do dvocifrenog učinka stigao samo Eli Okobo sa 11 poena, a solidan posao odradio je i Hol sa osam poena i šest skokova za indeks 14. Bivši NBA as, Kemba Voker, se još ne snalazi. Odigrao je oko 11 minuta i za to vreme postigao četiri poena, uz jednu uhvaćenu loptu.

Olimpijakos je u Monako došao bez dvojice novajlija, Naza Mitru Longa i Filipa Petruševa. Ipak, sa timom su ponovo bili Nikola Milutinov i Šekil Mekisik.

Na kraju je Ajzea Kenan pokazao da je u sjajnoj formi, pošto je meč okončao sa 20 poena i četiri asistencije, uz 5/8 van linije 6,75. Tomas Vokap je dodao 16 poena, uz četiri skoka, dok je do 15 brojao Alek Piters, a većinu poena dao je van linije za tri (4/5).

EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Real Madrid 100:99

/Gudurić 21 - Kampaco 33/

Monako - Olimpijakos

/Džejms 24 - Kenan 20/

Makabi Tel Aviv - Alba Berlin U TOKU

Bajern - Virtus U TOKU

Olimpija Milano - Žalgiris U TOKU

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos U TOKU

Petak:

20.00: (1,80) Crvena zvezda (15,0) Anadolu Efes (2,25)

20.30: (1,10) Barselona (23,0) Asvel (8,00)

20.30: (1,70) Valensija (15,0) Baskonija (2,40)

*** Kvote su podložne promenama





tagovi

KK MonakoKK OlimpijakosMajk DžejmsAjzea Kenan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara