""
""

Kešelj: Đorđevićev poziv velika čast, daću sve od sebe da budem na konačnom spisku!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 19:27

"Uvek sam rezonovao na isti način kad je reprezentacija Srbije u pitanju, od pionirskog uzrasta, do danas. Sve za Orlove", rekao je iskusni košarkaš

Reprezentativno krilo i bivši košarkaš Mega Leksa, Crvene zvezde, Đirone, Olimpijakosa i mnogih drugih klubova Marko Kešelj imao je više nego uspešnu sezonu u grčkom Lavriju.

Izabrane vesti

Zbog dobrih igara našao se i na proširenom spisku selektora Aleksandra Đorđevića za olimpijske kvalifikacije.
„Poziv pod srpsku zastavu za mene je uvek velika čast i priznanje. Tako i sad, daću sve od sebe da ostanem na konačnom spisku. Uvek sam rezonovao na isti način kad je reprezentacija Srbije u pitanju, od pionirskog uzrasta, do danas. Sve za Orlove”.

Početak ove sezone nije obećavao dobar kraj?
„Malo sam duže čekao angažman i novi klub. Pojavio se Lavrio i slobodno mogu reći da sam se osećao kao da igram kod kuće. Klub je odlično organizovan, cilj je bio opstanak, a na kraju nam je falila jedna pobeda za plej-of“.

Grčki šampionat ušao je u završnicu. U finalu PAO vodi protiv Olimpijakosa, a u borbi za treće mesto AEK je ubedljiv protiv Arisa?
„Čudna sezona za dva najveća kluba Panatinaikos i Olimpijakos. Nisu izborili plasman na Fajnal-for što se od njih očekivalo. Sad, u plej-ofu Olimijakos ima prednost domaćeg terena što je zakon u Grčkoj, ali PAO je napravio brejk. To govori da se u ovim derbijima nikad ne zna, mada klub iz Pireja ima osovinu u trojici starih igrača. Biće interesantna finalna serija. Što se AEK-a tiče to je stvar prestiža ko će završiti kao treći“.

I u srpskom prvenstvu približio se plej-of. Sve se praktično zna?
„Znaju se četiri tima, ali ja u finalu, kao po tradiciji, očekujem večite rivale. Partizan je imao čudnu sezonu, promenili su tim, trenera i Aleksandar Džikić je stvarno fenomenalan, uneo je puno energije. Ipak, Zvezda je favorit u finalu, zbog velikog broja evroligaških utakmica, prvak je ABA lige, ima kvalitetne strance… Verovatno je Zvezda novi-stari šampion”.

Kakvi su vam planovi za sledeću sezonu?
„U Lavriju smo imali fenomenalne odnose, bila je porodična atmosfera…Bili su korektni, ponudili su mi produžetak saradnje još pre kraja sezone. Ipak, ostavili smo to otvoreno. Nadam se da ću se tokom leta dobro spremit i pronaći adekvatan klub koji će igrati neko od takmičenja u Evropi. To mi je želja, pa da polako privodim kraju karijeru, ali sa jednim dobrim rezultatom“, zaključio je Marko Kešelj.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Marko KešeljAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara