Kevin Garnet i Pol Pirs (©AFP)
Kevin Garnet i Pol Pirs (©AFP)

Kevin Garnet u odbrani Srba i Hrvata: Prošli su kroz ratove, sigurno nisu mekani

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 12:35

"Srbi i Hrvati su pešačili do škole dok su im bombe padale na glavu", dodaje legendarni košarkaš

Sa podsmehom je pre neki dan pričao Pol Pirs o evropskim košarkašima u NBA ligi, indirektno ih nazvavši mekušcima, da bi u svom podkastu "Ticket and Trust" pojasnio na šta je tačno mislio rekavši da je govorio o percepciju usađenoj u glave Amerikanaca, a ne o apsolutnoj istini. Nije ni mogao dalje da gura tu priču, jer se u žustru raspravu na tu temu uključio i bivši mu saigrač iz Boston Seltiksa, Kevin Garnet, koji mu je konfrontirao na sve izrečeno.

Pirs se držao svog stava, uz napomenu da nije poenta u tome da li su Evropljani zaistani mekani ili nisu, već u proceni da ih Amerikanci sve vide tako.

Izabrane vesti

"To je jednostavno način kako ih svi doživljavaju, i ne mora da bude tačno ili netačno. Takva im je ličnost. Oni se nikome ne guraju u lice, to jednostavno nije u njihovoj kulturi, to je američka kultura, u kojoj smo svi mi odrasli u getu gde bilo kada i bilo gde može doći do ulične tuče. Evropljani prosto nisu živeli u takvom okruženju.", istakao je Pirs.

Ozbiljno neslaganje sa time je imao Garnet koji je pokazao da mnogo bolje poznaje istoriju našeg podneblja od Pirsa.

“Momci iz Evrope dolaze iz pravog sr**a, dolaze iz rata. Pešačili su do škole dok su im bombe padale na glavu, tu mislim na Srbe i Hrvate. Čoveče, mesta iz kojih oni dolaze…”, rekao je Garnet pa dodao:

“Nisu agresivni na način na koji su agresivni američki igrači, i zato imamo pretpostavku da su mekani. Imaju potpuno drugačiji način života, ali ako im malo prokopaš po prošlosti i upoznaš ih, a ja sam u karijeri igrao sa dosta tih momaka, videčeš da to baš i nije tako”.

Pokušao je Garnet da Pirsu objasni da agresivnost ne poistovećuje sa nasiljem koje na parketu prikazuje Drejmond Grin, inače smatran za jednog od najboljih defanzivaca u poslednjoj dekadi lige. Tu vrstu “agresivnosti” u sebi nemaju momci poput Nikole Jokića, Luke Dončića, Ivice Zubca, Jusufa Nurkića, a ni Domantasa Sabonisa ili Janisa Adetokumba. A ni ne treba. Dovoljno je što su u poslednjih nekoliko sezona pobrali sve individualne nagrade u ligi.

Zasigurno, na Pirsovo nezadovoljstvo.



tagovi

Kevin GarnetPol PirsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara