(©MN Press)
(©MN Press)

Kijanović napustio Partizan Mozzart Bet: Počeli smo sa četvoricom igrača na pripremama, sada smo tamo gde pripadamo

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 14:28

„Shvatio sam da fizički i psihički umor polako sustižu motivaciju koje mi nikada ni u jednom poslu nije nedostajalo“, kaže u saopštenju dosadašnji direktor crno-belih

Dok se polako slaže novi tim za Partizana, koji će se boriti za odbranu titule u ABA ligi i koji će probati da „napadne“ plasman na F4 Evrolige, do prekomponovanja je došlo i u klupskom rukovodstvu.

Kao što se najavljivalo prethodnih dana, direktor Partizan Mozzart Beta Dejan Kijanović napustio je klub. Na njegovo mesto dolazi Dule Karavesović.

Izabrane vesti

A, zbog raznih špekulacija o razlozima povlačenja, Kijanović se oglasio danas preko klupskog sajta i razjasnio sve dileme.

"Na prvom mestu, neke ekskluzivne glasine koje sam tokom odmora mogao da pročitam ne bih želeo da direktno komentarišem, jer ne bih voleo da upadnem u zamku da licitiram o nečijim krajnjim namerama i motivima. Ako neko nesto objavi, a tek nakon objave me pozove za komentar, mislim da to dovoljno govori. Za ovih šest godina, klub je prešao mnogo veliki put i iz pozicije u kojoj smo pripreme prvog tima započeli sa četiri igrača pod ugovorom i nekolicinom na probi, došli smo do mesta koje Partizanu po svim kriterijumima pripada. Danas smo regionalni šampioni i učesnici Evrolige, na šta sam neizmerno ponosan“, poručio je Kijanović.

I potom objasnio razloge za povlačenje.

„Ipak, tokom sezone za nama, osetio sam da se moje putovanje kao aktivnog člana Partizana završava. Shvatio sam da fizički i psihički umor polako sustižu motivaciju koje mi nikada ni u jednom poslu nije nedostajalo i već u prva dva meseca 2023. godine sam u dogovoru sa predsednikom kluba doneo odluku da se na kraju sezone povučem. Smatram da na tom mestu mora biti čovek koji je spreman da bude u službi Partizana 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji i da radi sa istim, ako ne i većim žarom nego što sam to činio ja“.

Zahvalio se Kijanović svim dosadašnjim saradnicima u klubu.

„Ovim putem, želim da se zahvalim svim ljudima iz kluba na izvanrednoj saradnji koju smo imali, svim poslovnim partnerima, svima koji su postali i lični prijatelji i svima koji su pomogli da se Partizan vrati na veliku scenu. Da se zahvalim upravi na čelu sa Nikolom Pekovićem i Milanom Iskrinom koja mi je prva ukazala poverenje. Takođe, želim da se zahvalim predsedniku Ostoji Mijailoviću i aktuelnom Upravnom odboru na poverenju, sjajnoj saradnji i podršci bez koje bi moj posao bio daleko teži. Svom Partizanu želim da nastavi uzlaznom putanjom i da svi mi koji ovaj klub volimo, zajedno ostvarimo te snove o kojima sanjamo. Svakako, ostajem uz Partizan ali ne uz angažovanje koje bi iziskivalo konstantnu posvećenost dnevnim problemima", poručio je Kijanović.



tagovi

Dejan KijanovićKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara