""
""

KK Borac na teškom terenu Pantera iz Železnika

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 11:42

Čačani su svesni da nedavna pobeda u prijateljskoj utakmici protiv FMP-a nije siguran ključ uspeha i u takmičarskom meču MOZZART Supelige

Utakmica sa Zvezdom u utorak uveče još uvek je tema sportskih razgovora u Čačku. To je očekivano, jer ne dolazi svaki dan u goste ekipa koja je ove sezone uzimala skalp najboljim evropskim timovima poput CSKA, Fenerbahčea, Reala. . . Može se reći da je Borac pružio dostojan otpor aktuelnom šampionu u prvom poluvremenu, i da razlika sa kraja utakmice ne pokazuje realno čitav meč, već samo drugo poluvreme. To je istakao i kapiten Borca i jedan od najiskusnijih igrača Đorđe Mićić.

Izabrane vesti

,,Zvezda je najbolja ekipa u regionu, u to nema sumnje. Za svaku pohvalu je to što rade poslednjih nekoliko sezona. Borcu je bio cilj da pruži svoj maksimum, i ja verujem da smo u tome uspeli. Igrali smo egal utakmicu u prvom poluvremenu, a onda je Zvezda pokazala svoju dominaciju, fizičku pripremu i roster sa kojim raspolaže. Grad i publika su prepoznali dobre vibracije u Borcu i zbog toga je  atmosfera bila sjajna. U gradu se i dalje priča o ovoj utakmici“, kaže za naš portal Mićić.  

Iako se ljubitelji košarke u Čačku i dalje osvrću na utakmicu sa Zvezdom, igrači Borca za to nemaju puno vremena, jer im predstoji novo teško gostovanje, ovog puta FMP-u u Železniku. Ove dve ekipe su stari znanci i među njima nema mnogo nepoznanica. Igračima Borca može uliti dodatno samopouzdanje činjenica da su ove sezone već jednom pobedili ekipu FMP-a u prijateljskoj utakmici odigranoj 5. aprila ove godine u Čačku. Naravno, ulog je sada mnogo veći, ali momci iz Čačka sigurno žele da ponove dobru partiju viđenu tog dana.

,,FMP je mlada ekipa, ali sa dosta iskustva stečenog igranjem u ABA ligi. Sigurno je da su favoriti, imaju dužu klupu, igrače koji su reprezentativci u mlađim selekcijama. Ulogu favorita prepuštamo njima, imamo poštovanja prema protivniku, ali se nećemo predati. Protiv Partizana i Mega Leksa smo pokazali da možemo da se nosimo sa timovima iz ABA lige, a nadu nam uliva utakmica koju smo dobili protiv FMP-a u prijateljskom susretu. Svi su zdravi i spremni za ovaj meč, i bilo bi lepo da se ostvari dobar rezultat pred utakimice sa Dinamikom, Megom, Spartakom i Vršcem, jer će ti dueli odlučivati o našem eventualnom plasmanu u ABA ligu“, jasan je Mićić.

Utakmica između ekipa FMP-a i Borca biće odigrana u petak 12. maja sa početkom u 16 časova.

Tekst i foto: Đurđe Mečanin


tagovi

Đorđe MićićFMPKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara