Jago Dos Santos (Star sport)
Jago Dos Santos (Star sport)

Ključni momenat derbija? Aco Petrović apostrofira zamenu Jaga

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 11:39

Izlazak Brazilca na “plus devet” i vraćanje na “minus tri”

Odavno nije viđen luđi večiti derbi od ovog juče… Teško je analizirati šta se juče desilo jer je Partizan odigrao sjajne prvu i poslednju četvrtinu, Zvezda bila bolja u drugom i trećem kvartalu. Rulet je na kraju stao na crno.

Crno-beli su u poslednjoj četvrtini ubacili čak 35 poena i u tom napadačkom uraganu i odbrani Crvene zvezde treba tražiti razloge konačnog epiloga.

Izabrane vesti

O večitom derbiju se oglasio i hrvatski trener Aco Petrović koji je na društvenim mrežama podvukao, jedan, po njemu ključni detalj utakmice.

“Postoji hiljadu načina da analizirate svaku utakmicu. Tako i jučerašnji derbi Partizan - Zvezda. Jedan od tih načina je i podatak da je Jago izašao na “plus 9” svoje ekipe 7’30” pre kraja a vratio se na teren 1’07” do kraja kada je njegov tim gubio sa tri koša razlike”, napisao je Petrović.

Brazilski plejmejker je trojkama održavao prednost Zvezde u drugom poluvremenu, podelio i pet asistencija, nije imao nijednu izgubljenu loptu i meč je završio kao treći Zvezdin strelac sa 11 poena. Ali uz minutažu manju od petorice saigrača: Nejpira, Bolomboja, Hange, Teodosića i Mitrovića.

Ipak, s obzirom da je u dosadanjem delu Evrolige igrao samo na jednom meču - četiri minuta protiv Virtusa - Brazilac može da bude zadovoljan jer je postao ozbiljna opcija kod novog trenera Janisa Sferopulosa.  

Treba napomenuti da je pomenuti i popularni Aca Trica bio selektor Brazila od 2017. do 2021. godine, tako da dobro poznaje tamošnju košarku i naravno kvalitete Jaga Dos Santosa.


tagovi

Aco PetrovićJago dos Santos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara