""
""

KLS: Čačanima triler kraj Morave

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.13. | 21:04

Borac Mozzart Sport u neizvesnoj završnici savladao Tamiš 65:61

Borac Mozzart Sport je savladao Tamiš i uknjižio petu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije. Čačani su se iskupili za poraz od Vršca i ponovo su u vrhu tabele. U gostujućoj ekipi dvocifreni učinak imali su Vasić i Burić, a najefikasniji igrač utakmice bio je Mandić, strelac 20 poena, koji je imao i sedam skokova.

Tokom prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je zahvaljujući poenima van linije 6,75 Borac Mozzart Sport prvu deonicu rešio u svoju korist (19:17).

Izabrane vesti

U drugom kvartalu domaćin je imao minimalnu prednost, ali se u finišu tog dela igre razigrao Maravić, pa su Čačani poveli 35:30. Gosti su trojkom smanjili prednost, ali je Cvetković spretno postigao dva poena i omogućio da domaćin na odmor ode sa suficitom od četiri poena (37:33).

Drugo poluvreme Čačani su otvorili trojkama Cvetkovića i Dumića, ali su posle toga u potpunosti stali i dozvolili da Pančevci povedu četiri poena razlike (47:43). Trener Bojić je bio prinuđen da zatraži tajm-aut koji je urodio plodom, pa su Kladioci stigli prednost protivnika Tamiš, ali se u poslednjih deset minuta ušlo sa suficitom gostiju (51:53).

Početak poslednjeg kvartala obeležio je centar domaćih Mandić, postigao je nekoliko značajnih koševa. Isti igrač ubacio je za novo vođstvo Borca (60:59). U poslednji minut Čačani su ušli sa viškom od tri poena (64:61), a gosti su imali sedam sekundi za napad ali ih nisu iskoristili. Na kraju, Dumić je sa linije slobodnih bacanja zapečatio sudbinu Tamiša (65:61).

U devetom kolu Borac Mozzart Sport gostuje Meridijani.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Borac Mozzart Sport - Tamiš 65:61 (19:17, 18:16, 14:20, 14:8)

Dvorana: Borac Mozzart Sporta
Gledalaca: 1.100
Sudije: Glišić (Beograd), Pecelj (Niš), Kovačević (Užice).

Borac Mozzart Sport: Avramović, Mitrović, Maravić 2, Popović, Čarapić, Stevović 7, Dumić 11, Pešaković 7, Mandić  20, Cvetković 7, Protić 8, Radović 3.

Tamiš: Burić 10, Đuković 6, Drobnjak, Hukić, Lalić, Manojlović 4, Mikić 9, Perak 9, Skoknić, Stanojević 9, Vasić 14.

Tekst i foto: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

 

 


tagovi

Borac MOZZARTsportKLSSrbijaTamiš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara