Košarkaši Vojvodine (MN Press)
Košarkaši Vojvodine (MN Press)

KLS: Voša se mučila u Pazaru, neverovatan preokret Džokera

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 20:39

Spartak siguran i bez Mozlija

Posle dve nedelje, vratila se domaća KLS liga. Sinoć su odigrane dve utakmice 22. kola, a ostatak večeras.

Podvig dana su napravili košarkaši Džokera iz Sombora. Klub koji vodi porodica našeg najboljeg košarkaša je na domaćem parketu napravio neverovatan preokret protiv Mladosti iz Zemuna i slavio 94:82.

Izabrane vesti

Iako su gosti vodili celo prvo poluvreme, imali i plus 17 u finišu druge četvrtine, 15 sredinom treće, na kraju su prokockali pobedu. Domaćin je furioznim preokretom u drugom poluvremenu stigao i prestigao prednost Mladosti. Uhvatli su priključak sredinom trećeg kvartala i na početku poslednje deonice prešli u vođstvo.

Blistao je Amerikanac Rašun Dejvis koji je sa 24 poena zatrpao koš Maldosti, a ispratili su ga Milin sa 15 i Jugović sa 14 poena. Kod gostiju se istakao Vasić sa 20 poena.

Zanimljiv meč je viđen i u Novom Pazaru gde je domaćin pružio jači otpor nego što se očekivalo Vojvodini. Lider iz Novog Sada je bio apsolutni favorit zbog kvaliteta i dosadašnjih rezultata ali je pobedu iščupao tek u drugom poluvremenu i slavio 77:71. Žilavi domaćin je vodio na poluvremenu, ali se u drugom poluvremenu raspucao mladi Boško Bumbić, probudila se i gostujuća zvezda Džered Kaningem pa je Voša upisala očekivan trenutak.

Veliko pojačanje Vil Mozli nije debitovao za Spartak ali su Subotičani bez problema opravdali ulogu favorita protiv Tamiša u gostima i slavili 64:68.

KLS liga - 22. kolo

Utorak:

Dinamik - Metalac 80:98

Zlatibor - Vršac 87:85

Sreda:

Džoker - Mladost Zemun 94:82

Novi Pazar - Vojvodina 71:77

Radnički - OKK Beograd 80:70

Sloboda - Zdravlje 75:73

Tamiš - Spartak Subotica 68:94

U toku: Sloga - Čačak 94




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara