Ko će s kim? Poslednja ABA 2 runda otkriva F4 parove

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.03.18. | 12:29

Niko od četiri učesnika finalnog turnira ne bi drage volje na Borac koji večeras igra sa Krkom

Zna se ko putuje na Fajnal for u Čačku, ali se do sutra uveče neće znati ko će na koga udariti u gradu kraljice igara. Večeras, u poslednjem kolu kreće odmotavanje, po nekoliko mogućih scenarija, a jedno je sigurno… Vršac, Primorska, pa ni Krka ne žele odmah da ukrste koplja sa Borcem, koji će bez obzira na ishod večerašnjeg meča u Novom Mestu sa pol pozicije dočekati F4.

Krenimo od Krke, koja bi eventualno, ali samo u slučaju da savlada čačanski tim koji igra bez Ilije Đokovića, mogla da izbegne Borac, na šta treba dodati da bi Vršac u slučaju da sutra pobedi Splitu, na F4 pozornici mogao da se nađe lice u lice sa Sikst Primorskom koja večeras igra sa očajnim Ohridom. Makedonci nemaju praktično ni promil šanse u klinču koji ih očekuje.
Ukoliko uzmemo sve u obzir, trenutno najrealnije daluje da bismo na polufinalnoj pozornici ABA 2 F4 turnira mogli da gledamo duele Sikst Primorska - Vršac, i KK Borac - Krka.

Izabrane vesti

Čačanima se u duelu protiv Dinamika dogodio veliki peh, jer je povredio koleno jedan od najboljih igrača, Ilija Đoković. Njemu predstoji pauza od četiri nedelje i on neće moći da pomogne svom timu na F4 ABA 2 lige u Čačku. Šef struke Čačana Raško Bojić naglašava da je povreda Đokovića veliki hendikep za njegov sastav, jer je reč o vrlo važnom igraču, odličnom organizatoru igre.
"Putujemo u Novo Mesto pod utiskom dešavanja u meču sa Dinamikom, kada je Ilija Đoković povredio koleno. Ispostavilo se da ta povreda nije naivna, i zahteva četiri nedelje mirovanja. Tako da na njega nećemo moći da računamo na F4. Mi ćemo u novonastaloj situaciji morati da se mobilišemo, prestrojimo i maksimalno iskoristimo postojeći potencijal kako bi u narednom periodu izvojevali najbolje moguće rezultate”, reči su trenera Bojića.

Naravno, strateg Borca se osvrnuo i na predstojeći meč protiv Krke, tima koji može biti rival Čačanima u polufinalu F4 ABA 2 lige.
,,Što se tiče same utakmice protiv Krke, ništa se bitno ne menja u našim planovima. Igraćemo kao i do sada sa ciljem da pobedimo. Naravno, ne želimo da otkrijemo baš sve naše adute, jer postoji velika mogućnost da nam oni budu protivnik u polufinalu F4. Iskoristićemo utakmicu da se prilagodimo trenutnoj situaciji, jer smo ostali bez izuzetno važnog igrača“, jasan je Bojić.

Jedan od najboljih košarkaša u sastavu Borca, Matija Popović, napomenuo je da ova utakmica u Novom Mestu predstavlja sjajnu uvertiru za F4, koji će se uskoro održati u Čačku.
,,Očekuje nas poslednja utakmica u ligaškom delu ABA 2 lige. Takođe, ovo će biti sjajna uvertira za F4, naročito jer postoji velika šansa da baš protiv Krke igramo u polufinalu regionalnog takmičenja. Kao i uvek ući ćemo u meč maksimalno motivisani da odigramo na najbolji mogući način, i ako budemo ispoštovali sve dogovoreno ne sumnjam da ćemo ostvariti novi trijumf“, zaključio je Popović.

Utakmica između Krke i Borca  počinje u 18 časova, dok Sikst Primorska i Ohrid igraju u 20.00.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 7085 ABA 2 Krka - Borac up više (163.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA 2 liga – 22. kolo

Utorak
18.00: (1,55) Krka (14,5) Borac (2,70)
20.00: (1,85) Sikst Primorska (-26,5) AV Ohrid (1,85)

Sreda
18.00: Bosna - Lovćen 1947
18.00: Teodo - Zrinjski
20.00: Dinamik – Rogaška
20.30: Split - Vršac

* Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
FOTO: ABA 2/KK Borac, Duško Radišić Lejča


tagovi

ABA 2 ligaKK BoracKrkaPrimorskaKK VršacIlija ĐokovićRaško Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara