Majk Džordan (AFP / Reuters)
Majk Džordan (AFP / Reuters)

Ko je najveći u istoriji, Majkl Džordan ili Tom Brejdi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 11:05

Legendarni košarkaš ima šampionski prsten manje od čuvenog kvoterbeka, ali nikada nije izgubio finale

Majkl Džordan je Čikago sa američke periferije premestio u svetski košarkaški epicentar. Trebalo bi prililčno vremena i prostora da se nabroje njegovi uspesi, a i rekordi koje i danas drži bez obzira što je pre gotovo dve decenije treći i poslednji put otišao u penziju. Zato i malo ko sumnja da je i najbolji košarkaš svih vremena. A šta je sa trkom za najvećeg sportistu u istoriji, ili bar za najvećeg sa severnoameričkog kontinenta na kome vladaju četiri kolektivna sporta - košarka, hokej, bejzbol i fudbal, onaj američki?

Stiven Ej Smit, sportski komentator ESPN koji svojim izjavama često zna da podigne prašinu i da "skače po živcima" neistomišlljenicima smatra da je ta trka završena, odnosno da je Džordan najveći svih vremena, bez obzira što Tom Brejdi ima sedam šampionskih prstenova, odnosno jedan više od NBA legende.

Izabrane vesti

"Poslednji put kada sam proveravao, Brejdi je igrao deset puta Superboul i tri puta je izgubio. Brejd je sjajan i fenomenalan, i očigledno je najveći kvoterbek u istoriji. Ali kada govorimo o najvećem sportisti, podsetiću vas na Majkla Džefrija Džordana, najvećeg košarkaša svih vremena, prvog na planini Rašmor (u čijim stenama su isklesana lica četvorice američkih predsednika koji su obeležili prvih 150 godina SAD). Šestostruki šampion, šestostruki MVP finala. Nepobediv u borbi za trofej. Nikada nije izgubio u finalnoj seriji. Nikada nije dozvolio da dođe (u finalu) do sedmog meča", ispalio je Smit rafal.

Ne spori da Brejdi ima jedan šampionski osmeh više u finalima.

"Ako uzmete Brejdija i ono što je on uradio... Nedostatak (u trci za najbolje sportistu svih vremena) jeste taj što je tri puta izgubio finale, dvaput od Džajantsa, jednom od Filadelfije. Pa jednom ga je u finalu nadmašio rezervni kvoterbek (Nik Fols, član Iglsa)", podsetio je Smit.

Dovoljno da raspali polemiku...


tagovi

Majkl DžordanTom BrejdiNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara