""
""

Ko sme da se kladi protiv Olimpijakosa?

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.17. | 13:38

Sve je spremno za finale Evrolige

Evropa dobija novog vladara! Željko Obradović ili Janis Sfairopulos? Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis ili Bogdan Bogdanović i Ekpe Judo? Istanbulski milioni ili atinska tvrdoglavost?

Izabrane vesti

FENERBAHČE ILI OLIMPIJAKOS?

Malo je onih koji su crveno-belima predviđali finale, pre svega zbog činjenice da je CSKA delovao nepobedivo i spremno da odbrani tron. Međutim, "krpelj" kontinentalne košarke ponovo je ušao pod kožu Armejcima i upornošću stigao do iznenađenja. Četa Željka Obradovića je, sa druge strane, odradila je lak posao protiv Real Madrida i zakazala susret sa Olijem u finalu istorijskog formata Evrolige (20.00, Sportklub 1)!

U gradu na Bosforu gromoglasno će reći - ako ne sada, kada? Iz tabora trostrukog osvajača Evrolige ponosno i prkosno - opet mi? Što da ne? I zaista nijedna prepreka za atinskog giganta ne deluje nepremostivo, uprkos tome što će i protiv Fenerbahčea biti autsajder. Ovoga puta, međutim, Olimpijakos će se suočiti sa taktičkim savršenstvom u kojem su individualna rešenja kada im nije vreme - zabranjena!
"Igramo pred svojom publikom i to će svakako biti motiv više za nas. Olimpijakos je u poslednje vreme sa četiri različita trenera dolazio do finala i zasluženo spada među najbolje klubove u Evropi. Nadam se da će svi koji vole košarku uživati večeras", istakao je Željko Obradović.

Kada je reč o ovosezonskim okršajima, Olimpijakos je lako slavio u dvorani Mira i prijateljstva (71:62), a malo je nedostajalo da dođe do dva boda i u Istanbulu. Ipak, furioznom serijom od 15:0 Fenerbahče je preokrenuo 11 poena deficita i na kraju na mišiće došao do pobede (67:64). Dakle, ponovose nameće krilatica da Bilijeva družina ne sme da bude otpisana.

KVOTE ZA MEČ FENERBAHČE - OLIMPIJAKOS

Faktor "X" i potencijalno najveću opasnost po koš Olimpijakosa mogao bi da stvori Ekpe Judo. Veliko je pitanje kako će Nikola Milutinov zaustaviti američkog gorostasa koji je izlazio kao pobednik i iz mnogo jačih duela nego što će to biti sa srpskim internacionalcem, odnosno Kemom Birčom i Patrikom Jangom.
"Odigrali smo samo prvo poluvreme... Moramo da budemo spremni za mentalno veoma tešku utakmicu. Fenerbahče je u najboljoj formi od početka sezone, a finalni meč biće potpuno drugačiji od prethodna dva koja smo odigrali u ligaškom delu. Ulogu favorita prepuštamo Feneru", rekao je Janis Sfairopulos u najavi večerašnjeg finala.

Sudijsku trojku predvodiće Danijel Ijerezuelo iz Španije, a pomagaće mu Boris Rižik (Ukrajina) i Olges Latisevs (Letonija).

Sve je spremno za spektakl! Ko sme da se kladi protiv Olimpijakosa?


tagovi

EvroligaF4 EvroligaFenerbahčeGrčkaOlimpijakosTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara