Kokoškov: Kaminski je potencijalni reprezentativac Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.11.19. | 19:01

Šta mislite o ovome?

Imao je Aleksandar Đorđević pravilo da ne želi strance u reprezentaciji, ali i dok je on sedeo na klupi pominjalo se ime Frenka Kaminskog kao opcija da obuče dres Orlova. A sada je ta ideja dodatno podgrejana kada je stigao Igor Kokoškov. O tome je i sam selektor pričao u razgovoru za Koš magazin.

Podsetimo da postoje preduslovi da Kaminski dobije srpski pasoš postoje pošto mu je deda s majčine strane poreklom sa ovih prostora. 

Kokoškov je za Koš magazin otkrio da razmišlja o Kaminskom.
"Baš sam ga spominjao jednoj novinarki Kingsa i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene, pretpostavljam sa majčine strane".

Izabrane vesti

Nastavio je da obrazlaže ovu ideju...
"Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro", rekao je Kokoškov, upravo bivši trener Finiksa

Kaminski ove sezone igra u proseku 24 minuta i ima 10,9 poena po meču i 5,6 skokova.

Kokoškov je ranije u intervjuu dopisnicima RTS-a iz Čikaga najavio da će biti razmatran veliki broj igrača.
"Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA. Svi će biti ravnopravni. Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja", rekao je Kokoškov.

Navodno je i sam Frenk imao želju da zaigra za Srbiju. On je odbio pozive Poljske s obzirom da vuče i njihovo poreklo. Dok je bio srednjoškolac redovno je igrao na turnirima najvećeg srpskog udruženja u Americi (SNF) i 2008. godine je bio član Serbijan Iglsa.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara