Igor Kokoškov (©MN Press)
Igor Kokoškov (©MN Press)

Kokoškov odbio Stiva Neša i Bruklin

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 16:59

Želi da ostane u Feneru

Nije mogao Igor Kokoškov da zamisli bolji start trenerskog mandata u Fenerbahčeu – četiri pobede u nizu za stoprocentan učinak, dva sigurna trijumfa u Evroligi i recke protiv gradskih rivala, Bešiktaša su prvenstvu i Efesa u elitnom takmičenju.

Još je rano za donošenje bilo kakvih zaključaka, ali po onom što je Fener pokazao pod trenerskom palicom Igora Kokoškova – navijači i uprava nekadašnjeg prvaka Evrope nemaju razlog za brigu.

Izabrane vesti

Međutim, sreću svih u Feneru je ovih dana pokušao da pokvari Stiv Neš. Legendarni košarkaš, danas trener ambicioznog Bruklina, stupio je u kontakt sa srpskim selektorom prethodnih dana i pozvao ga da mu bude pomoćnik u Netsima. Kokoškov se, ipak, zahvalio Nešu na ponudi i pozivu, pošto je ipak izabrao da ispoštuje reč koju je dao ljudima iz Istanbula i nastavi s izgradnjom novog Fenerbahčea.

Stiv Neš je u Bruklin stigao pre nešto više od mesec dana. Netsi imaju vrlo ambiciozan projekat u čijem nuklesu su dva NBA asa - Kajri Irving i Kevin Durant. Neš od momenta kada je započeo svoj prvi trenerski posao u karijeri traži idealnog partnera na klupi, Kokoškov je bio visoko pozicioniran na njegovoj listi želja, ali ta saradnja se ipak neće ostvariti.

Kokoškov je letos odlučio da napusti NBA ligu posle 20 godina rada u najjačem košarkaškom sistemu na svetu, te na predlog Željka Obradovića preuzeo je Fenerbahče i tako započeo proces renoviranja ekipe. Sa istanbulskim klubom potpisao je ugovor na tri godine, a ovo mu je prvi samostalni klupski posao na ovoj strani Atlantika. Pre nego što je otišao iz Sakramenta, gde je bio najbliži saradnik Luku Voltonu, Kokoškov je kratko bio prvi trener Finiksa, a kao pomoćnik radio je u još nekoliko NBA klubova.

Kokoškov je najveći uspeh dosadašnje trenerske karijere ostvario sa Slovenijom, s kojom je 2017. osvojio Evrobasket. Bio je i selektor Gruzije, koju je odveo do tri uzastopna učešća na kontinentalnim prvenstvima, zbog čega je kasnije nagrađen medaljom časti od strane tadašnjeg predsednika te zemlje. Danas je selektor Srbije.



tagovi

Igor KokoškovBruklin NetsFenerbahče BekoStiv Neš

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara