""
""

Kole presekao: Francuska bez Ertela i Žetija na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.08.15. | 18:18

Selekcija Francuske na prvenstvu Evrope, koje se igra od 5. do 20. septembra, takmičiće se u A grupi sa Rusijom, Bosnom i Hercegovinom, Finskom, Poljskom i Izraelom

Selektor košarkaškog šampiona Starog kontinenta, Francuske, Vensan Kole otklonio je i poslednje dve dileme kada je u pitanju spisak igrača za Evropsko prvenstvo – Tomas Ertel i Mamadu Žeti neće biti na spisku putnika za ovo takmičenje.

Izabrane vesti

Tomas Ertel, bek, prošle sezone igrao je za špansku Laboral Kuću i turski Efes, dok je Žeti, centar, od 2013. godine član Nantera.

Pored ostalih, bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj, “preživeo“ je skraćivanje spiska i trebalo bi da bude važan član Koleovog tima, kao i prethodne dve godine.

Na Koleovom spisku nalazi se sledećih 12 igrača: Aleksis Ažinsa (Nju Orleans), Nikola Batum (Portland), Nando de Kolo (CSKA), Boris Dijao (San Antonio), Antoan Dio (Strazbur), Evan Furnije (Orlando), Mikael Želabal (Limož), Rudi Gober (Juta), Šarl Kaudi (Le Man), Žofri Lovernj (Denver), Toni Parker (San Antonio) i Floran Pjetrus (Nansi).

Selekcija Francuske na prvenstvu Evrope, čiji je jedan od organizatora, takmičiće se u A grupi sa Rusijom, Bosnom i Hercegovinom, Finskom, Poljskom i Izraelom.

(FOTO: Starsport) 


tagovi

Vensan KoleTomas ErtelFrancuskaEvropaEurobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara