Svetislav Pešić (Starsport)
Svetislav Pešić (Starsport)

KONAČAN SPISAK ZA EVROBASKET: Srbija bez Bjelice, Dobrića, Simanića i Petruševa

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 19:41

Orlovi u četvrtak ujutru kreću put Praga...

Selektor Srbije Svetislav Pešić napravio je poslednji presek i odredio konačan spisak putnika za predstojeći Evrobasket!

Sutra ujutru put Praga neće krenuti jedan od najiskusnijih košarkaša sa proširenog spiska i osvajač brojnih medalja sa nacionalnim timom - Nemanja Bjelica (34); zatim šuter Ognjen Dobrić (28), te pojačanje španske Saragose Boriša Simanić i letošnja pridošlica među beogradske crveno-bele Filip Petrušev (22).

Izabrane vesti

Bjelica je 'najjače' ime - svakako uz Miloša Teodosića - koje se nije našlo na konačnom popisu, međutim takva odluka selektora negde se dala i naslutiti. Novi košarkaš Fenerbahčea zbog povrede nije igrao ni pripremne ni kvalifikacione utakmice za Mundobasket.

S druge strane, Dobrić je žrtva jake konkurencije na svojoj poziciji, baš kao i Petrušev, najmlađi igrač iz grupe, za kog radi vreme.

Mnogo stariji nije ni Simanić, tek mu 24, tako da ga treba očekivati na velikim takmičenjima narednih godina.

KONAČAN SPISAK SVETISLAVA PEŠIĆA ZA EP:

Dejan Davidovac (27) - CSKA Moskva

Vanja Marinković (25) - Baskonija

Nikola Kalinić (31) - Barselona

Vladimir Lučić (33) - Bajern Minhen

Dušan Ristić (27) - Fuenlabrada

Nikola Jokić (27) - Denver Nagets

Nemanja Nedović (31) - Crvena zvezda

Marko Jagodić Kuridža (35) - Budućnost

Vasilije Micić (28) - Anadolu Efes

Marko Gudurić (27) - Fenerbahče

Ognjen Jaramaz (27) - Bajern Minhen

Nikola Milutinov (28) - CSKA Moskva

O zdravstvenom stanju ekipe govorio je prof. dr Dragan Radovanović:

"Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za tako zahtevno takmičenje"...

Sa Nedovićem i Milutinovim smo imali sreće...

"Nemanja se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu, a Nikola se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu ne dovodi se u pitanje", zaključio je Radovanović.

Šampionat Evrope koji kao domaćini organizuju Češka, Gruzija, Italija i Nemačka počinje 1. septembra, a završne borbe zakazane su za 18. septembar. Podsetimo, selekcija Srbije nalazi se u grupi D i u prvoj fazi takmičenja igraće protiv jednog od domaćina Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Orlovi turnir počinju duelom sa Holandijom (petak 21 čas). U subotu rival im je Češka (17.30 časova). Posle dana odmora, 5. septembra igraju sa Finskom (21 čas), a dan kasnije sa Iraelom (21 čas).

Nakon još jednog dana odmora, u poslednjem kolu grupne faze, 8. septembra, rival će nam biti Poljska (21 čas).



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara