Balša Koprivica portiv Zadra (© Star Sport)
Balša Koprivica portiv Zadra (© Star Sport)

Koprivica posle dva meseca ponovo na raspolaganju Obradoviću: Fali osećaj, radio sam na kondiciji

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 08:13

Mladi centar posle duže pauze odigrao odlično protiv Zadra. Ubacio je 14 pobena u ubedljivoj pobedi

Prvi put od od 3. novembra, Balša Koprivica je kročio na parket u dresu Partizan Mozzart Beta. Mladi centar se oporavio od preloma šake i ponovo se stavio na raspolaganje treneru Željku Obradoviću. Protiv Zadra se odlično pokazao, igrao je skoro 18 minuta, ubacio je 14 poena uz osam skokova. Pratično istog momenta kada je kročio na parket, dobio je loptu u reketu, sjajno je okrenuo protivnika i ...

Izabrane vesti

"Obično te lopte zakucavam, ali nisam znao gde se nalazi, morao sam da položim. To je najveći problem posle duže pauze, osećaj na terenu", priča nasmejani Balša Koprivica za Mozzart Sport posle ubedljivog trijumfa 114:77.

Podsećanja radi, Partizanov gorostas je doživeo prelom šake u Atini na meču protiv Panatinaikosa u Evroligi. Povreda je zahtevala operativni zahvat, a sada je sve u najboljem redu. Na parketu je igrao sa zaštitom na šaci u kojoj ima devet šrafova.

"Dva meseca nisam igrao utakmice, čak mi je nekako i brzo prošao ovaj period kada sve sagledam. Iskoristio sam ga da poboljšam kondiciju, spremao sam se psihički za sve izazove, a što se tiče meča sa Zadrom, uspeo sam da pronađem ritam, ekipa je imala prednost i sve je dobro prošlo".

Zeleno svetlo od doktora je dobio pre dve nedelje, strpljivo je čekao znak trenera.

"Bio sam spreman i dve utakmice unazad, samo sam čekao kada ću biti u 12. Radio sam na treninzima već dve nedelje sa ekipom najnormalnije, samo sam čekao priliku da zaigram".

Zadar je bio sjajna uvertira za još jedan izazov u Evroligi. Posle tri vezana trijumfa (Efes, Fenerbahče, Bajern Minhen), u Beograd stiže sjajni Monako, jedan od timova u gornjem domu tabele elitnog takmičenja.

"Vrlo izjednačena liga, prelepo za gledati što se navijača tiče, svako svakoga može da pobedi. Monako je na vrgu, moraćemo da podignemo igru na novi nivo".

Pošto finiš prethodne godine nije bio onakak kakav je želeo zbog povrede, velikih želja za 2023. godinu mladi centar nema. Kako kaže, vredno će raditi svakog dana.

"Što se mene tiče, idem iz dana u dan, što se tiče timskih ciljeva, to je jasno, da pobedimo svaku utakmicu. Kada su moji neki ciljevi u pitanju, idem sitnim koracima, rad na treningu svakog dana - kvalitetan. Kada takve stvari krenu da se nadovezuju u dužem periodu, cela sezona može da bude uspešna", završava Koprivica.



tagovi

KK PartizanBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara