""
""

Košarkašice Bora otvaraju teren u svom gradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.17. | 14:33

Bor dobija nova igrališta za košarkaše i mini basketaše u akciji „Sto terena za jednu igru“

Akcija „Sto terena za jendu igru“ odlazi u Istočnu Srbiju! Kompanija MOZZART obnavlja košarkaško igralište u Ulici Đorđa Andrejevića Kuna, gde će pored poznatog terena za košarku, od sada moći da se igra i mini basket. U punom sastavu, od mlađih selekcija do prvotimki, ŽKK Bor svečano će otvoriti teren koji je posvećen razvoju košarke u ovom gradu i timu koji niže uspehe.

Izabrane vesti

Novitet je i postavljanje konstrukcija po FIBA standardima za pionire što će omogućiti svim uzrastima jednake šanse za učenje i igranje ovog sporta. Prvu revijalnu utakmicu će odigrati upravo najmlađe košarkašice kluba iz Bora, uz podršku svojih uzora pored osnovne linije, koje će se po prvi put naći u ulozi trenera.  

Ženski košarkaški klub Bor osnovan je 1952. godine i tokom svog postojanja prolazio je kroz razne izazove, a prethodnih pet godina je u svom piku. Nakon uspešne sezone u Drugoj ženskoj ligi, devojke iz Bora vratile su se u Prvu ligu Srbije. U klubu se radi sa svim kategorijama devojčica i devojaka: mini basket, mlađe pionirke, pionirke, kadetkinje, juniorke i seniorska ekipa. Juniorska ekipa ŽKK Bor je protekle sezone bila je najbolja u regionu.

Seniorski tim ŽKK Bor ima velike ambicije za novu prvoligašku sezonu u kojoj želi bitniju ulogu nego ranijih godina. Zbog toga su, pored kapitena Vide Emeš, prošlogodišnjeg MVP-a Druge lige, u rosteru Boranki i Jelena Jozić, koja je igrala za Kraljevo, Nena Trajčevska, najbolja igračica Makedonije prethodne sezone, i Kentra Vošington, koja dolazi sa Votford koledža.

Sve one biće na otvaranju terena zajedno sa svojim trenerima i ostalim saigračicama!

Dođite u ponedeljak od 16 časova da zajedno otvorimo 53. rekonstruisani teren u društveno odgovornoj akciji kompanije MOZZART i podržimo žensku košarku!

Do sada je kompanija Mozzart obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Zrenjaninu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Lazarevcu, Sremskoj Mitrovici, Dorćolu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Ubu, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Prokuplju, Apatinu, Smederevskoj palanci, Kraljevu…

I biće ih još.

Nastavljamo do svih 100 obnovljenih terena!


tagovi

100 terena za jednu igruBorha Valerodeo tvog životaMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara