Košarkašice Zvezde posle 12 godina na evrosceni: Prvi protivnik glavni favorit za osvajanje Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 14:52

Košarkašice Crvene zvezde u hali u Železniku dočekuju ekipu Nadežde iz Orenburga, na startu takmičenja u Evrokupu

Dug su put prešle košarkašice Crvene zvezde od sezone 2008/09, kada su poslednji put igrale na evrosceni. Konačno su stale na noge i našle se u poziciji da se odmere sa nekim od najboljih ekipa na kontinentu. Tako će 12 godina dug post prekinuti utakmicom u grupnoj fazi Evrokupa, protiv ekipe koja je pre dve godine osvojila pomenuto takmičenje - Nadežde iz Orenburga (20.00).

20.00: (8,50) Crvena zvezda (25,0) Nadežda (1,07)

Izabrane vesti

Tokom prethodnih deceniju i kusur u ženkom košarkaškom klubu Crvena zvezda je uspostavljen sistem, koji je danas primera rada u košarci, ističe se na sajtu kluba. Zvezda se razvila od mlađih kategorija do prvog tima i konačno stala uz rame najboljim evropskim ekipama.

Na startu grupne faze Evrokupa odmeriće snage sa ekipom Nadežde, aktuelnim osvajačem Kupa Rusije i ekipom koja je minulu sezonu u ruskoj Premijer ligi okončala na četvrtom mestu na tabeli. Spada u red glavnih favorita za osvajanje takmičenja. Uz sastav iz Orenburga, crveno-bele košarkašice će se u grupi odmeriti i sa devojkama iz Olimpijakosa i Bidgošća.

Trener Crvene zvezde Dragan Vuković je istakao da na samom startu njegove izabranice čeka težak zadatak.

"Za nas je nepoznanica sistem takmičenja, moraćemo da se prilagodimo, novi smo. Nezgodno je što je Orenburg, jedan od najvećih kandidata za osvajanje Evrokupa, evroligaška ekipa, naš protivnik odmah na početku. Imaju visoke igračice, ali imamo i mi naše kvalitete. Kao što su oni nama nepoznanica, tako smo i mi njima. Borićemo se i truditi da se predstavimo u najboljem svetlu, da vidimo koliko možemo".

Kapiten Nevena Naumčev je jedna od onih koja je pionir Zvezdinih uspeha i primera sistema. U četvrtak će povesti svoje saigračice na megdan ekipi koju predvodi srpski stručnjak Momir Tasić.

"Drago nam je što ćemo predstavljati Crvenu zvezdu u Evropi, posebno znači nama koje smo duži period tu. Želimo da predstavimo klub najbolje što možemo, verujem u svoju ekipu i našu energiju. Očekujem dobru utakmicu. pozivam publiku da nas podrži u što većem broju i pruži nam dodatnu snagu".

Uz Nevenu, u klubu od samog starta je i Milica Bojović, koja krupnim koracima ide ka klupskoj istoriji. Meč protiv Nadežde biće joj prvi u Evropi.

"Velika stvar je predstavljati Zvezdu u Evropi. Mislim da nas čeka teška i fizički zahtevna utakmica, drugačija u odnosu na one kakve smo igrali do sada. Znamo da je Nadežda jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa, ali to nam je dodatan motiv. I moje saigračice i ja bismo volele da vidimo publiku u što većem broju, to će nam mnogo značiti".


tagovi

ŽKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara