Potpisi širom Evrope (©Virtus Bologna, ©Galatasaray, ©CSKA Moscow)
Potpisi širom Evrope (©Virtus Bologna, ©Galatasaray, ©CSKA Moscow)

Košarkaški transferi: Hrvatski reprezentativac u Virtusu, MVP Lige šampiona napustio Bon

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.07.23. | 15:53

Bajern ima novog plejmejkera, Galatasaraj predstavio novo visoko krilo, dok je CSKA doveo zamenu za Milutinova

Svaki dan na evropskoj košarkaškoj pijaci je prilično zanimljiv i dosta se transfera zabeleži u kratkom intervalu.

Virtus iz Bolonje ima novog plejmejkera – Džejlina Smita. Reprezentativac Hrvatske potpisao je dvogodišnji ugovor sa vicešampionom Italije, gde bi nominalno trebalo da odmeni Miloša Teodosića.

Izabrane vesti

On je protekle dve sezone proveo u berlinskoj Albi gde je osvojio titulu i nacionalni kup, a stekao i iskustvo u Evroligi. U Bundesligi imao je prosek od 13 poena i tri asistencije, dok je u Evroligi beležio 12 poena i 2,5 dodavanja. Prošle godine igrao je za Hrvatsku na Evrobasketu gde je bio prvi asistent i jedan od glavnih poentera.

Kada govorimo o novim plejmejkerima, još jedan je stigao u minhenski Bajern. Potpis na dvogodišnji ugovor stavio je Silvan Fransisko, dojučerašnji košarkaš Peristerija. Posle odličnih igara u Manresi, onda i Grčkoj, što mu je donelo mesto u konačnom sastavu Francuske za Mundobasket, došao je red za debi na najvećoj evropskoj sceni.

Zanimljivo je da je Fransisko bio izabran u idealnu petorku grčkog prvenstva zajedno sa još četvoricom igrača Olimpijakosa. Trener Bajerna Pablo Laso dugo je pratio 25-godišnjeg kreatora i odlučio se da mu pruži šansu. Minhenski klub je pre Fransiska potpisao i Leandra Bolmara.

U Peristeriju je imao 16,2 poena i 5,8 asistencija.

Još jedna zanimljiva vest stiže iz Nemačke – MVP Lige šampiona Ti Džej Šorts napustio je Bon. Prema informacijama Eurohoopsa, njegova sledeća destinacija biće Pariz. On se nedavno oprostio od vicešampiona Nemačke, sa kojim je osvojio trofej u FIBA Ligi šampiona i odigrao najbolju sezonu dosadašnje karijere.

Tokom Fajnal fora ovog takmičenja prosečno je ubacivao 25 poena, uz pet asistencija. Kroz sezonu statistika mu je takođe bila impresivna sa 19,5 poena, 6,8 dodavanja i 3,6 uhvaćenih lopti. Šorts je takođe bio imenovan i za MVP prve faze Bundeslige pošto je imao 18,3 poena, 7,6 asistencija i 3,2 dodavanja, uz 1,2 ukradene lopte.

Galatasaraj je predstavio novo visoko krilo – Džarela Martina. Amerikanac stiže posle sezone u Makabiju iz Tel Aviva. U Izraelu je imao dobru sezonu sa 7,2 poena i 3,5 skokova uz 52, odsto iz igre u Evroligi. Sa Ponosom Izraela bio je osvajač duple krune. On iza sebe ima skoro 190 utakmica u NBA ligi. Najveći deo karijere proveo je u Memfisu koji ga je birao 2015. godine kao 25. pika. Posle sezone u Orlandu, igrao je u Australiji za Sidnej dve godine, posle čega je stigao u Evropu.

CSKA je zvanično objavio zamenu za Nikolu Milutinova, stigao je Tonje Džekiri koji se nedavno razišao sa Fenerbahčeom. Iskusni centar nije u prošloj sezoni imao mnogo vremena za igru, oko 12 minuta u proseku što je bilo dovoljno za 6,6 poena i 3,1 skok. Kako se Fener odlučio da dovede Jorgosa Papajanisa i Sertača Šanlija, on je morao da ode i potraži minute u drugoj sredini. Javio se CSKA kome posle povratka Nikole Milutinova u Olimpijakos treba petica. Džekiri iza sebe već ima iskustvo iz Rusije, pošto je sezonu 2021/22 proveo u Uniksu.


tagovi

Džejlin SmitVirtus BolonjaTonje DžekiriKK CSKA MoskvaDžarel MartinKK GalatasarajTi Džej ŠortsKK BonEvroligaFIBA Liga šampionaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara