Bob Majers i Stef Kari (©AFP)
Bob Majers i Stef Kari (©AFP)

Kraj dinastije Ratnika? Bob Majers napušta Golden Stejt posle 12 godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 21:14

"Vreme je", istakao je generalni menadžer tima iz San Franciska

Osvojio je Golden Stejt prošle sezone titulu zahvaljujući dominantnim partijama u plej-ofu, ali je ove zaustavljen u polufinalu Zapada posle šest utakmica sa Los Anđeles Lejkersima. Da li se bliži kraj jedne od najuspešnijih dinastija u istoriji NBA lige? Sasvim je moguće, pošto je pred Voriorsima leto velikih odluka, a prvu je doneo predsednik i generalni menadžer Bob Majers koji posle 12 godina diže sidro.

Izabrane vesti

"Vreme je", rekao je Majers za ESPN.

Aktuelni ugovor mu ističe u junu, imao je ponudu na stolu za produžetak saradnje koja bi ga načinila jednim od najplaćenijih operativaca u NBA, ali se odlučio za novi izazov.

Čovek koji je 2011. postao deo Golden Stejta kao asistent generalnog menadžera, istakao je da nije siguran kako će izgledati njegova profesionalna budućnost, ali ukoliko odluči da se vrati poslu, pretpostavlja se da će biti jedan od najtraženijih operativaca u istoriji profesionalnog sporta Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je najavljeno, Majers će detaljnije obrazložiti svoju odluku javnosti na konferenciji za medije koja je zakazana za utorak od 22.00 po srednjoevropskom vremenu u San Francisku.

Tokom boravka u redovima tima iz San Franciska učestvovao je u draftovanju Drejmonda Grina, Kevona Lunija i Džordana Pula, potpisao Kevina Durenta, napravio bitne trejdove za D'Anđela Rasela i Endrua Viginsa, a odbio je da trejduje Kleja Tompsona u paketu za Kevina Lava i sjajnom šuteru ponudio novi ugovor 2014. godine, kada je potpisao i Stiva Kera, te stvorio tim koji je ostvario najbolji učinak u ligi 67-15 i najavio dominaciju.

Iza sebe ima četiri šampionska prstena, a dva puta je proglašavan i za najboljeg rukovodioca NBA lige.

Očekuje se da vlasnik Voriorsa, Džo Lejkob, nakon njegovog odlaska da veću ulogu sinu Kirku, trenutno izvršnom potpredsedniku košarkaških operacija, kao i potpredsedniku košarkaških operacija Majku Danliviju.

Pred Golden Stejtom je ključan period za budućnost kluba, porez na luksuz bi u predstojećoj sezoni mogao da dosegne i istorijsku cifru od 500.000.000 dolara, a moraće da donesu odluke i o budućnosti nekolicine bitnih igrača poput Grina i Tompsona.

Grin ima opciju da ostane i naredne sezone, dok Tompson ulazi u poslednju godinu ugovora. Obojica se nadaju unosnim ponudama za produžetak saradnje.


tagovi

Golden Stejt VoriorsDrejmond GrinKlej Tompson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara