Kraj karijere za Stefana Markovića

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.06.23. | 00:31

Nekadašnji reprezentativac Srbije okačio patike o klin

Iskusni plejmejker Stefan Marković zvanično je završio profesionalnu karijeru. Nekadašnji reprezentativac Srbije poslednje dve sezone odigrao je u Crvenoj zvezdi i osvojio dva domaća prvenstva, dva Kupa Radivoja Koraća i jedan trofej u ABA ligi. Ipak, u svom poslednjem meču u karijeri ostao je bez trofeja u regionalnom takmičenju, pošto su crveno-beli poraženi od Partizan Mozzart Beta. Marković je u majstorici odigrao nešto manje od sedam minuta, ali se nije upisao u strelce.

Stefan Marković (35) je imao bogatu karijeru, počeo je u beogradskom Atlasu, a potom zablistao u Hemofarmu, gde je postao seniorski reprezentativac Srbije. Kasnije je nastupao za Beneton, Valensiju, Banvit, Unikahu, Zenit, Himki, Virtus i na kraju Crvenu zvezdu, koja je godinama unazad želela da ga vidi u svojim redovima.

Izabrane vesti

Marković je bio juniorski šampion sveta sa Srbijom 2007. godine, a sa seniorskom selekcijom ima tri srebra na tri velika takmičenja. Evropskog prvenstva u Poljskoj 2009. godine, Svetskog prvenstva u Španiji 2014. i Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.


tagovi

Stefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara