©MN Press
©MN Press

Kraj letnje sapunice: Hezonja ostaje u Realu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 09:51

Hrvatski krilni igrač se oglasio na Tviteru i prekinuo sva nagađanja oko nastavka karijere

Ni Barselona, ni Partizan, ni Panatinaikos, već ostanak među Kraljevićima. Iako je do pre nekoliko dana povratak hrvatskog košarkaša u Blaugranu delovao kao najizvesnija opcija, od čitavog posla neće biti ništa. Mario Hezonja se oglasio na Tviteru i najavio produžetak saradnje sa najtrofejnijim klubom Evrolige.

Izabrane vesti

"Kao što svi znate, posle moje poslednje utakmice u sezoni postao sam slobodan igrač i slobodan sam da odlučim gde želim da igram narednih godina. Ni sa kim drugim do sada nisam sklapao nikakav dogovor i rekao sam da ćete to uvek prvo čuti od mene!"

Tokom prethodne sezone u Evroligi Hezonja je prosečno beležio 13,5 poena, 4,6 skokova, 1,0 ukradenu loptu i prosečan indeks korisnosti 13,3 u 38 utakmica.

"Real Madrid je verovao u mene kada mnogi nisu, brinuo o meni i mojoj porodici od prvog dana kada sam stigao, i učinio da se osećamo kao kod kuće. Jedina namera mi je bila da ostanem, pa sa zadovoljstvom mogu da vam saopštim da ću još dugo nastaviti svoj put u mojoj kući, mom Real Madridu!“

Podsetimo, nije samo Barselona bila u igri za Hezonjin potpis, a to potvrđuju redovi madridske Marke koja je pre nekoliko dana potvrdila spekulacije da su u igri bili Partizan Mozzart Bet i Panatinaikos. Zeleni su mu navodno još tokom sezone nudili višegodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra neto, njemu se čak i svidela ideja o povratku u Atinu, ali je sve palo u drugi plan nakon što je PAO osvojilo Evroligu.

Što se Partizan Mozzart Beta tiče, vicešampion Srbije i ABA lige pokušao je da iskoristi frku na relaciji Barselona – Madrid. Marka je pisala da je klub u proteklom periodu kontaktirao Hezonjinog agenta. Ideja je navodno bila da se iskoristi očekivani odlazak Kevina Pantera u Barselonu, čak se dodaje da je Parni valjak hrvatskom reprezentativcu nudio više novca nego što je dosadašnji kapiten imao. Prema nekim informacijama, Panter je u Partizanu imao 2.600.000 dolara godišnje.


tagovi

Mario HezonjaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara