Kraj nakon 17 sezona - Toni Parker je novi Stršljen!

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.07.18. | 09:44

Legendarni francuski plej definitivno napustio San Antonio Sparse i stavio paraf na ugovor sa Šarlot Hornetsima na dve godine za 10.000.000 dolara

Jedan od najboljih organizatora igre svih vremena Toni Parker nakon čak 17 sezona igranja za San Antonio Sparse promenio je sredinu, ali je ipak ostao u NBA iako je bilo priča da će se vratiti u Francusku ukoliko ne dobije zadovoljavajući ugovor.

Uslove koji su mu odgovarali ponudili su mu Šarlot Hornesti te je potpisao za njih dvogodišnji ugovor vredan 10.000.000 dolara. Kada se pogledaju sume koje sada zarađuju igrači, jasno je da je Parker jednostavno i dalje zaljubljen u NBA i košarku, tako da je samo tražo razlog da ostane. Lova ovde nije imala ključnu ulogu.

Izabrane vesti

Parker, kojem je 36 leta, igra je za teksaške Mamuze još od drafta 2001. kada je bio 28. pik prve runde. U više nego bogatoj karijeri, osim evropskog zlata sa Trikolorima 2013, može da se pohvali i sa čak četiri NBA šampionska prstena. On, Manu Đinobili i Tim Dankan su činili "Veliku trojku" tima iz San Antonija koja je sezonama dominirala na parketima najjače košarkaše lige na svetu, predvođeni legendarnim trenerom Gregom Popovićem.

Upravo Popov nekadašnji pomoćnik Džejms Borego, koji je sada glavni trener Šarlota, uz Francuza Nikolu Batuma bio je glavni razlog prelaska Parkera u Severnu Karolinu. San Antonio Sparsi trenutno su u procesu tranzicije, promene baze tima tako da su osim bez Parkera ostali i bez izvrsnog, ali veoma problematičnog Kavaija Lenarda koji je otišao u Toronto kao zamena za Demara Derozena.

Foto: Shutterstock


tagovi

Šarlot HornetsSan Antonio SparsToni Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara