Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Kraj neverovatne Realove serije, na još neverovatniji način: Gudurić i Madar izveli čudo u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 21:19

Krađa srpskog reprezentativca u poslednjim sekundama i pas ka izraelskom koji je polaganjem potpisao prvi poraz branioca trona

Šta se večeras desilo u Istanbulu?!? Real Madrid je bio na pragu 11. trijumfa - dva puta. Ipak, Fenerbahče je odbijao da umre. Da izgubi peti vezani put. Skoti Vilbekin je trojkom izborio produžetak, a onda...

Posle dva precizna penala Marka Gudurića, Kraljevski klub je na šest sekundi do kraja imao napad. Odbrana Fenerbahčea je izvršila pritisak na Fakunda Kampaca, koji je inače odigrao fantastičan meč. Poslao je pas ka zemljaku Gabrijelu Deku, Gudurić je to osujetio, ukrao loptu Realu i prosledio je do Jama Madara, koji polaganjem stavlja tačku i donosi trijumf ekipi Dimitrisa Itudisa - 100:99.

Izabrane vesti

Fantastična košarka u Ulker Sports Areni. Real je vodio tokom gotovo čitave utakmice, ali mu je izgleda bilo suđeno da konačno padne. Uspeo je da ispiše drugi najduži niz u istoriji kluba, ali serija od 13 pobeda tokom sezone 2013/14 je ostala nedostižna.

Prosto je neverovatno da je Realov tragičar bio čovek koji je postigao 33 poena i ubeležio sedam asistencija, uz 11/11 za dva poena i ukupan indeks 32. Kampaco je odigra sjajan meč, ubacio rekord karijere u Evroligi, odigrao savršenu prvu četvrtinu (16 poena bez promašaja), ali na kraju je njegov pas presekao Gudurić i sve se okrenulo u sekundi.

Madarovo polaganje ostaće upamćeno kao ekser u Realovoj trijumfalnoj seriji, ali je i generalno odigrao dobar meč i okončao ga sa 17 poena. Ipak, najkorisniji igrač Itudisove ekipe bio je Marko Gudurić. Srebrni srpski reprezentativac iz Manile je meč okončao sa 21 poenom, sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte za indeks 29! Sjajan meč, u potpunosti se oporavio od povrede i doneo svom timu zlata vredan trijumf.

Vilbekin, koji je bio gotovo jednako važan kao pomenuta dvojica bekova, dodao je 19 poena, uz pet skokova, dok je i Najdžel Hejs Dejvis dao važan doprinos u trijumfu sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kampaca su u Realu pratili Gabrijel Dek sa 14 poena i osam skokova, Serhio Ljulj sa 14 poena i dve "mandarine" u prelomnim trenucima. Pogodio je iskusni Španac dve teške trojke kada se lomilo, dao prednost svom timu, ali ovoga puta nije bilo dovoljno. Došao je i do cifre od 600 pogođenih trojki u Evroligi. Dvocifreni su na kraju bili i Džanan Musa i Vensan Poarje sa po 11 poena, s tim što je Francuz uhvatio i osam skokova.

EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Real Madrid 100:99

/Gudurić 21 - Kampaco 33/

Monako - Olimpijakos

/Džejms 24 - Kenan 20/

Makabi Tel Aviv - Alba Berlin U TOKU

Bajern - Virtus U TOKU

Olimpija Milano - Žalgiris U TOKU

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos U TOKU

Petak:

20.00: (1,80) Crvena zvezda (15,0) Anadolu Efes (2,25)

20.30: (1,10) Barselona (23,0) Asvel (8,00)

20.30: (1,70) Valensija (15,0) Baskonija (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Real MadridKK FenerbahčeFakundo KampacoMarko Gudurić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara