Nenad Čanak (MN press)
Nenad Čanak (MN press)

Kraj ovosezonske bajke Čanka, Radičevića i Gagića, Ritas šampion Litvanije

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 20:44

Lijetkabelis nije imao snage da još jednom "pomeri" istoriju

Ovosezonska bajka Lijetkabelisa sa potpisom trojice Srba, trenera Nenada Čanka, Nikole Radičevića (15p, 7as) i Đorđa Gagića (10p, 2s), završena je u petoj utakmici finala Prvenstva Litvanije koju je pobedio Ritas 79:76 i tako šesti put podigao nacionalnu titulu, prvu posle 12 godina.

Orelik je na volšeban način došao do lopte, pa je u poslednjim sekundama, iz ćoška, šutnuo za tri poena. Baš toliko je bilo potrebno Lijetkabelisu da izbori produžetak. Ipak, provereni šuter je ovoga puta ostao kratak - signal da se upale baklje i počne veliko slavlje u Viljnusu. A morao je Ritas silno da se pomuči u ovoj utakmici koja je bila "zicer" za domaćina, posebno posle velikog preokreta u prethodnom meču kada je Lijetkabelis pred svojim navijačima ispustio lepu prednost u poslednjem minutu.

Izabrane vesti

Čanak je ponovo maestralno pripremio ekipu koja je na poluvremenu imala devet poena prednosti. Ali Ritas je u nastavku napravio preokret i u poslednji minut ušao sa 75:74. Dok su sudije gledale snimak kome pripada lopta, srpski stručnjak je pozvao igrače i "nacrtao" napad za lak koš. Majstorski, ali džabe kada je posle promašaja Ritasa Ivan Buva pokupio dva ofanzivna skoka i potom pogodio oba penala. Smušen napad Lijetkabelisa je omogućio Ritasu tri poena viška, ali je Orelik ipak dobio šansu. Promašio je.

Čanak, Gagić i Radičević mogu da budu ponosni na sve što su uradili ove sezone. Sprečili su Žalgiris da prvi put posle 28 sezona ne igra finale. Došli na tri finalna koraka do titule...


tagovi

Nenad ČanakNikola RadičevićĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara