Majk Džejms (© Star sport)
Majk Džejms (© Star sport)

Kralj Džejms je krunisan: Spanulisov rekord srušen sa 87 manje odigranih utakmica

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 19:44

Košarkaš Monaka, Majk Džejms i zvanično najbolji strelac u istoriji Evrolige

Sada je i zvanično, Evroliga ima novog kralja - Majka Džejmsa. Protiv Crvene zvezde, Amerikanac je prestigao Vasilisa Spanulisa na listi najbolji strelaca u istoriji Evrolige.

Istorija će pamtiti da je to Majk uspeo na meču protiv Crvene zvezde u svojoj 271. utakmici u elitnom takmičenju. Bilo mu je potrebno 12 poena protiv kluba sa Malog Kalemegdana kako bi pretekao Spanulisa koji je u spektakularnoj karijeri ubacio 4455 poena. Do željene cifre američki bek došao je na tri minuta i 53 sekunde do kraja prvog poluvremena susreta u Gaston Medesan dvorani protiv crveno-belih, za 38:31 u korist francuskog šampiona.

Izabrane vesti

Meč je prekinut kako bi se proslavilo dostignuće košarkaša domaće ekipe, a Džejms je dobio i loptu kojom je oborio rekord, dok će meč će biti nastavljen sa novom.

Koliko je dominantan Majk Džejms, rekord je postavio sa 87 utakmica manje u evroligaškoj karijeri od Spanulisa. Naime, legendarni Grk je odigrao za Panatinaikos i Olimpijakos ukupno 358 utakmica i za to vreme ubacio, sada već drugi najveći rezultat u istoriji.

Majk Džejms je sa druge strane u dresu pet klubova dominirao od 2014. godine. Prvo u Baskoniji, a onda redom u Panatinaikosu, Armaniju, CSKA i Monaku. Imao je i dva NBA izleta bez kojih bi verovatno pre dve sezone oborio ovaj rekord.

Kako god, Evropa sada ima novog kralja.

Kralja Džejmsa!


Top 10 najboljih strelaca Evrolige

Majk Džejms – 4,446 poena

Vasilis Spanulis – 4,455 poena

Nando De Kolo – 4,396 poena

Huan Karlos Navaro – 4,152 poena

Serghio Ljulj – 3,872 poena

Serhio Rodrigez – 3,731 poena

Jan Veseli – 3,703 poena

Jorgos Printezis – 3,599 poena

Kostas Slukas – 3,489 poena

Nikola Mirotic – 3,416 poena



tagovi

KK MonakoMajk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara