Foto: AFP
Foto: AFP

Kralj ostao bez krune: Snajperista Buker monstruoznom partijom eliminisao Lejkerse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 07:00

Finiks u Stejpls Centru stigao do četvrte pobede u seriji i po prvi put u karijeri izbacio Lebrona iz prve runde plej-ofa - 113:100

Kralj je ostao bez krune, NBA će dobiti novog šampiona. Aktuelni branilac titule Los Anđeles Lejkersi eliminisani su u prvoj rundi plej-ofa, nakon što su u šestoj utakmici serije poraženi od Finiksa u svom Stejpls Centru - 113:100 (4:2 u seriji).

Pokušao je Entoni Dejvis da stisne zube i odigra večerašnji meč, od starta se našao na parketu, međutim, nije dugo idržao, već nakon pet i po minuta morao je da napusti igru. A Lejkersi bez Obrve nisu isti tim. Njegovo prinudno napuštanje igre kao da je psihički uticalo na tim iz Grada Anđela, što su Sansi i te kako umeli da iskoriste. U tim trenucima, zapravo, tokom većeg dela meča, košarkaši Finiksa pogodili bi gotovo svaki šut koji bi uputili ka košu rivala.

Izabrane vesti

Kakvo su šutersko veče imali najbolje demonstrira činjenica da su oborili rekord franšize po broju ubačenih trojki u plej-ofu - 18. Do te brojke stigli su najviše zahvaljujući Devinu Bukeru. Bek sansa imao je nezaboravno veče, iz igre je šutirao sa gotovo 70 odsto uspešnosti (15-22), dok je za tri poena pogodio osam od deset šuteva. Meč je završio sa 47 poena, 11 skokova i tri asistencije, čime je postao tek drugi igrač Sansa sa minimum 45 koševa i deset skokova, posle Čarlsa Barklija, kojem je to pošlo za rukom u dva navrata.

Da stvar bude još gora po Lejkerse, u šestoj utakmici serije pojavio se i Dže Krauder, koji je pogodio šest od devet trojki. I dok je Finiksu sve polazilo za rukom, Lejkersi narodski rečeno nisu mogli da se sastave, pa su gosti u jednom trenutku prvog poluvremena imali 29 poena prednosti. U prethodnoj, petoj utakmici, u prvom delu meča zaostatak Lejkersa je dostizao i 30 koševa razlike, što su dva najveća "minusa" Lebrona Džejmsa u prvim poluvremenima plej-of karijere, u kojoj je odigrao 266 utakmica.

U tim trenucima Lejkersi su bili precrtani. Međutim, Kralj nije odustajao, aktuelni prvak je na trenutke uspevao da pokaže šampionski karakter i početkom poslednje četvrtine spusti na minus deset. Deloval je tada da su se Sansi uplašili skalpa šampiona, međutim, Lebron jednostavno nije mogao sam. U drugom poluvremenu je u dva navrata zatražio izmenu kako bi došao do daha. Falio je Dejvis da ga odmeni u tim trenucima. Koliko im je visoki centar nedostajao pokazuje podatak da od trenutka kada se povredio sredinom četvrte utakmice, Finiks je ubacio 50 poena više od Lejkersa (277-227), dok je Los Anđeles u tom periodu bio u vođstvu svega četiri minuta.

Na kraju Lebronu, koji je meč završio sa 29 poena, devet skokova i sedam asistencija, nije preostalo ništa drugo no da čestita rivalu i sezonu završi u prvoj rundi plej-ofa, po prvi put u karijeri. Finiks u polufinalu očekuje okršaj sa Denverom, koji je identičnim rezultatom (4:2) savladao Portland.

NBA REZULTATI

Portland - Denver 115:126 (2:4 u seriji)

/Lilard 28 - Jokić 36/

Los Anđeles Lejkers - Finiks 100:113 (2:4 u seriji)

/Džejms 29 - Buker 47/


tagovi

NBA ligaFiniks SansLos Anđeles LejkersDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara