Dušan Ristić (Foto: MN Press)
Dušan Ristić (Foto: MN Press)

Kralj preživeo rafal srpskog diva - Ristić pucao trojke 5/6 i ubacio Realu 25 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 17:02

Sjajna partija bivšeg centra Crvene zvezde, ali Kraljevski klub je odneo pobedu trojkom Tome Ertela u poslednjim trenucima utakmice

Zaljuljala se ozbiljno kraljevska lađa u Fernando Martin dvorani. Malo je nedostajalo da je prevrne srpski div Dušan Ristić. Centar Fuenlabrade je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, ubacio Real Madridu 25 poena - čak pet trojki iz šest pokušaja. Nije bilo dovoljno. Toma Ertel je sa zvukom sirene pogodio sa distance i doneo Blankosima pobedu - 88:85.

Velika šteta za Ristića što jednu od najboljih partija u karijeri nije uspeo da uveliča pobedom. Bivši igrač Crvene zvezde je za skoro 30 minuta u igri ubacio 25 poena, uz pet skokova i tri asistencije. Šutirao je za dva 5/8, za tri 5/6 - sve za indeks 27 (najveći na utakmici). Znao je da opali sa distance još dok je igrao na Malom Kalemegdanu, ali je taj segment igre u međuvremenu podigao na ozbiljan nivo. Retko se u evropskoj košarci viđa da igrač ubaci pet šuteva sa distance, a još da pritom promaši samo jednom. Još ređe da to uradi centar.

Izabrane vesti

Sjajno je zaigrao srpski košarkaš i to u sudaru sa najboljom defanzivnom peticom Evrope Valterom Tavaresom. Postavio je i lični poenterski rekord u ACB ligi, protiv jedne od najboljih ekipa Starog kontinenta odigrao je daleko iznad ovosezonskog proseka (8,4 poena po meču).

Fantastičan meč u Fuenlabradi. Real je odlično otvorio i delovalo je da će upisati još jednu rutinsku pobedu. Ubacio je 34 poena u prvom kvartalu i ostavio rivala na -14. A onda se zapalio Ristić. Šutirao je u prvom poluvremenu trojke 4/4 i režirao totalni preokret. Domaćin je ostavio vicešampiona Španije na samo 13 poena u drugom kvartalu, postigao 29 i na veliki odmor otišao sa dva poena viška.

Vodila je Fuenlabrada čitavom tokom treće deonice. Uspevala je da odoli pred silnim naletima velikog favorita. Sa pet poena viška otišla na poslednju pauzu, ali onda ubrzo sve ispustila. Preokrenuo je Real početkom poslednjeg kvartala, ali je ušao u problem kada je posle samo par minuta Valter Tavares zaradio isključenje. Gorostas sa Zelenortskih ostrva je dobio dve tehničke, te je ostavio saigrače na cedilu.

Ostao je Real i bez njega u prednosti, a onda mu je Obi Emegano zakuvao čorbu. Ubacio je trojki na 18 sekundi do kraja za izjednačenje. Imali su Madriđani poslednji napad, Pablo Laso je nacrtao akciju za Serhija Ljulja, ali je Španac pokazao veličinu. Krenuo je na prodor, video usamljenog Ertela na liniji za tri poena, prosledio mu pas, a iskusni Francuz nije pogrešio. Pocepao je mrežicu i Lasovoj ekipi obezbedio pobedu.

"Jasno smo želeli da lopta bude kod Ljulja u rukama, u prethodnom napadu nisu uspeli da odigramo dobro zbog njihove odlične odbrane. Hteli smo da Ljulj odigra jedan na jedan, on je napao, video Tomasa i svaka im čast kako su završili akciju", izjavio je Laso posle utakmice.

Real su na kraju predvodili Fabijan Kozer sa 19, Alberto Abalde sa 15 i junak Ertel sa 12 poena - Francuz je bio na asistenciju od dabl-dabla. Vensan Poarije je dodao 11, dok su dvocifreni sa po 10 bili i Geršon Jabusele, kao i Tavares koji je upisao i dabl-dabl (11 skokova).

Interesantno je da Ristić nije bio najefikasniji u svojoj ekipi, s obzirom da je dva poena više ubacio Obi Emegano. Odlična partija i Jovana Novaka, koji je uz 12 poena imao i pet asistencija. Kajl Aleksander je dodao 11.


tagovi

KK Real MadridFuenlabradaACB ligaDušan RistićJovan NovakToma Ertel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara