Dejan Kravić u dresu Unikahe (©fiba.basketball)
Dejan Kravić u dresu Unikahe (©fiba.basketball)

Kravić učestvovao u rušenju Barselone usred Blaugrane, Luković odličan u podvigu Breogana

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 20:23

Unikaha slavila u Kataloniji, povratnik iz Luga iznenadio Manresu

Iznenađenje u odloženom susretu 19. kola španska ACB lige. Barselona je dočekala Unikahu i izgubila. Borbeni gosti iz Malage su upisali bitan trijumf i zadržali šanse za plasman u plej-of - 73:63.

Juče je i Real pao, savladao ga je Bilbao, ali s obzirom na to u kakvoj formi igra četa Pabla Lasa i sa kojim se problemima suočava, to i nije bilo toliko veliko iznenađenje. Ipak, Barsa retko pada ove sezone, dok se Unikaha prilično mučila, ali je podigla broj obrtaja u poslednje vreme i ne predaje se u borbi za doigravanje.

Izabrane vesti

Sastav iz Malage je došao do 13. trijumfa (15 poraza) i sa tim učinkom je tek 11. Ipak, osmoplasirana Mursija ima dve pobede više i na šest utakmica do kraja ligaškog dela - ništa nije gotovo. Četa Šarunasa Jasikevičijusa je tek šesti put izgubila, ubedljivo je prva na tabeli sa 22 pobede (tri više od Reala).

Katalonce je koštao užasan šut za tri poena (3/21), dok je s druge strane blistao Dario Brizuela. Španski košarkaš je ubacio 22 poena i trojke šutirao perfektnih 5/5.

Brizuelu je ispratio Haime Fernandez sa 13 poena, a srpski reprezentativac Dejan Kravić je za 24 minuta ubacio četiri poena uz sedam skokova i tri završna dodavanja.

U Barsi jedini na potrebnom nivou Nikola Mirotić sa 20 poena i šest skokova, ispratio ga je koliko toliko samo Brendon Dejvis sa 10 poena. Katalonci opravdanja mogu da traže u činjenici da su se Dejvis i Pjer Oriola tek vratili u rotaciju, u kojoj pritom nije bilo Rolandsa Šmitsa, Dantea Egzuma i Aleksa Abrinesa (gastroenteritis).

Iznenađenje je priredio i Breogan. Povratnik u elitni rang ima veoma dobru sezonu, a sada je uspeo da savlada i najprijatnije iznenađenje prvenstva Manresu - 98:94.

Tim iz Luga je 10. sa polovičnim učinkom 14-14, dok je Manresa propustila priliku da se domogne jednog od prva četiri mesta. Posle 10. poraza ostala je peta (18 trijumfa).

Ponovo je Breogan predvodio sjajni Džanan Musa koji je bio nadomak dabl-dabla - 18 poena i devet skokova. Ovoga puta je veliku pomoć imao u Marku Lukoviću koji je ubacio 17 poena za nešto više od 26 minuta u igri. Njih su sa po 13 poena ispratili Tajler Kalinoski i Rašid Mahalbašić, a austrijski centar je upisao i 10 asistencija. Trej Bel Hejns je dodao 12 poena, koliko je ubacio i Ivan Kruz Useda.

U ekipi Pedra Martineza 18 poena Džoa Tomasona, 17 je dodao Dani Perez (8as), dok je do 15 brojao Finac Elijas Valtonen. Dvocifren sa 12 poena bio je i Jankuba Sima.



tagovi

Dejan KravićUnikahaKK BarselonaNikola MirotićBreoganDžanan MusaMarko LukovićManresaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara