Veseli, Satoranski i Da Silva (MN press / AFP)
Veseli, Satoranski i Da Silva (MN press / AFP)

Kreće rekonstrukcija Barse: Prvi stižu Veseli, Satoranski i Da Silva, na izlaznim vratima više od pola tima

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 14:16

Katalonci navodno ne računaju više na Kalatisa, Hejsa, Jokubaitisa...

Nije Hajberi, već Blaugrana, ali jeste muk na pitanje "Kako dalje?" posle izgubljene titule šampiona Španije koja je prešla u ruke Reala i to tačno mesec dana pošto ih je najveći rival zaustavio i u polufinalu Evrolige.

I dok čelnici Barselone ćute, prepuštajući treneru Šarunasu Jasikevičijusu i najboljem igraču Nikoli Mirotiću da ocenjuju da li je sezona (ne)uspešna - Šaras tvrdi da jeste, krilni centar odgovara da je promašena - španski mediji "kroje" tim za sledeću sezonu u kojoj, prema njihovom mišljenju ne bi trebalo da bude mesta za Najdžela Hejsa Dejvisa, Rolandsa Smitsa (Baskonija se pominje kao sledeća njegova destinacija), Brendona Dejvisa koji je već navodno stavio potpis na ugovor sa milanskom Olimpijom, zatim Sertača Šanlija koji je bio daleko od igara u Anadolu Efesu, pa Rokasa Jokubaitisa i Nika Kalatisa.

Izabrane vesti

I dok Grk javno tvrdi da ima još jednu sezonu ugovora, kao i Litvanac, već su procurele informacije da bi mogao da se preseli u Istanbul, tačnije njegov azijatski deo u kome je smešten Fenerbahče, gde bi ponovo sarađivao sa Dimitrisom Itudisom, s tim što je za razliku od zajedničkog vremena u Panatinaikosu, trofejni stručnjak avanzovao na mesto glavnog trenera. Navodno i Makabi gleda ka Kalatisu, ali i Panatinaikos, čak i Olimpijakos.

Dante Egzum takođe nije bio blizu makismuma. Barsa bi da ga zadrži, ali Australijanac bi radije da se ponovo okuša u NBA ligi...

A šta je sa dolascima?

Nije više tajna da bi u Barselonu, posle šestogodišnjeg boravka u NBA trebalo da se vrati češki plejmejker Tomaš Satoranski, odnosno da se očekuje dolazak njegovog zemljaka Jana Veselog kome je istekao ugovor sa Fenerbahčeom. Treće izvesno pojačanje Katalonaca je Oskar da Silva iz Albe...

Kako god da bude, jedno je sigurno, čelnici košarkaške sekcije Barselone biće izuzetno zaposleni narednih nedelja...


tagovi

Tomas SatoranskiJan VeseliACB ligaKK BarselonaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara