Kris Pol u akciji (©AFP)
Kris Pol u akciji (©AFP)

Kris Pol u Golden Stejtu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 21:45

Posle svega nekoliko dana od dolaska u Vašington

Na dan kada će se održati draft u NBA ligi iz Sjedinjenih Američkih Država stiže vest o prilično zvučnom trejdu Vašington Vizardsa i Golden Stejt Voriorsa. Samo nekoliko dana pošto je stigao iz Finiksa u zamenu za Bredlija Bila, Krisl Pol seli se u San Francisko i Golden Stejt Voriorse!

Dolazak u redove Sansa i najavljen je kao tranziciozni za 38-godišnjeg beka, jednog od najboljih asistenata lige, a poznati novinar ESPN-a, Adrijan Vojnarovski piše da će veteran naredne sezone igrati za sedmostruke šampione NBA lige, dok će u suprotnom smeru, put Vašingtona, otići Džordan Pul, a Vizardsi će dobiti i pravo na zaštićenog pika prve runde drafta za 2030. godinu, kao i pika druge runde 2027.

Izabrane vesti

Pol je u Finiksu proveo tri sezone, ali nije uspeo da ostvari san i domogne se šampionskog prstena. Velike ambicije imali su Sansi u minuloj sezoni, delovalo je da imaju tim kadar da se popne na tron, ali onda su naleteli na Denver u četvrtfinalu plej-ofa i doživeli eliminaciju (2:4).

Tokom ligaškog dela sezone višegodišnji učesnik Ol stara (12 puta) prosečno je beležio 13.9 poena po meču, 8.9 asistencija, 4.3 skoka, 2 blokade i 2.1 ukradene lopte, dok je u plej-ofu u sedam mečeva imao prosek 12.4 poena, 7.4 asistencije, 5 skokova, 1.7 ukradene lopte... Bez ozbira što je u maju napunio 38 godina, ima Kris Pol još toga da pruži na parketu, a videćemo koliko će svojim iskustvom i kvalitetom pomoći Voriorsima u nameri da povrate status najboljeg tima lige.


tagovi

Kris PolDžordan PulNBA ligaGolden Stejt VoriorsVašington Vizards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara