Kris Singlton (©Star Sport)
Kris Singlton (©Star Sport)

Kris Singlton: Zvala me je Zvezda, ali nisam hteo privremeni posao

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 16:02

“Ne postoji pritisak oko novca”, rekao je Amerikanac

Priča oko dolaska Krisa Singltona u Crvenu zvezdu leta 2022. godine bila je u povoju, ali se nije na kraju razvila u pravcu njegovog potpisa za klub sa Malog Kalemegdana.

Američki krilni centar je ipak odigrao i takmičarsku 2022/23 u Istanbulu, pre nego što je otišao u Al Arabi.

Izabrane vesti

On je u razgovoru za Basketball Sphere otkrio da je sa Zvezdom bilo razgovora, ali da nije pristao na uslove koji su mu bili ponuđeni.

“Bilo je razgovora sa Crvenom zvezdom i sa još nekoliko timova. Razlog zašto nisam potpisao je jednostavan. Porodično sam orijentisana osoba i mislim da sam zaslužio to da mogu da odbijem privremene poslove. Ne postoji pritisak oko novca”, rekao je Singlton za Basketball Sphere i dodao:

”Moja supruga je bila trudna i hteo sam da se postaram da budem tu za nju. To je razlog zašto nisam došao u Crvenu zvezdu na početku te godine. Imao sam dosta poziva, ali sam ih odbijao. Kada sam se postarao da je sve u redu oko moje supruge, vratio sam se u Anadolu Efes pri kraju sezone”.

Prokomentarisao je i igre Vasilija Micića u NBA ligi.

“Da, pratim sve. Zapravo, razgovarao sam sa njim pre neki dan oko njegovih nastupa. Mislim da je bio dobar, pogotovo u drugom delu sezone. Mislim da Oklahoma nije očekivala da će imati toliki rast kakav je dostigao ove godine. To je izbacilo dvojicu bekova iz rotacije, a Micić je dobijao malu minutažu. Takav je NBA. U Šarlotu je dobio priliku i mislim da je NBA liga videla šta on može. Imaće veću šansu naredne godine i samim tim veći uticaj”.

Tomislav Mijatović je napravio pravi bum u poslednja dva i po meseca evroligaške sezone, mada na kraju ipak nije uspeo da kroz plej-in obezbedi plasman u plej-of, posle poraza od Virtusa.

”Definitivno je jako fin. On je tip osobe koja ima vrlo pozitivan pogled na svet. Nikad nije bio negativan, uvek podržava igrače, trenere i pojačava sam plan igre. Čak i kada smo gubili i kad nismo bili u utakmici, on će reći da budemo u meču mentalno. Može se najbolje videti kakav je on sa strane. Gleda utakmicu i protivnik šutne i pre nego što lopta uopšte dođe do obruča on kaže: ‘Dobar šut’. To je on. Poznaje igru sjajno i nadam se da će, ukoliko ne bude bio sa Anadolu Efesom, imati još jednu priliku da bude trener”.


tagovi

EvroligaKris SingltonKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara