(FOTO: ABA Liga)
(FOTO: ABA Liga)

Krka se vratila u ABA ligu posle drame, Borac Mozzart u baražu protiv Heliosa

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 23:09

Završen plej-of drugog ranga regionalnog takmičenja

Čačanski Borac Mozzart će u baražu za ostanak u ABA ligi igrati protiv slovenačkih Helios Sansa. U najkvalitetniji rang regionalnog tkamičenja se posle godinu dana vratila Krka.

To je epilog uzbudljive završnice u finalu plej-ofa ABA 2 lige održanog u slovenačkim Domžalama. Posle prave drame u finalnom okršaju između slovnečakih tima i produćetaka, Krka je savladala Helios 83:82 i poslala ga u baraž. Iako je Helios bio domaćin, imao veću podršku navijača, vođstvo dva sekunda pre kraja, potom i napad za pobedu u produžecima, na kraju je izgubio...

Izabrane vesti

Mada se mora priznati da Krka nije nezasluženo pobedila i da je mogla da izbegne dramu na kraju. Okršaj slovenačkih drugoligaša je doneo bolju igru Heliosa na početku ali je Krka sredinom druge četvrtine ušla u seriju i povela 10 poena razlike. Međutim, nije uspela da dugo zadrži prednost i na poluvremenu je imala samo plus tri (38:35).

Igralo se na posed ili dva razlike u trećem kvartalu, timovi su se smenjivali u vođstvu da bi Krka pet minuta pre kraja meča povela sa 72:62 na krilima Špana i Stipčevića. Delovalo je da je gotovo ali drama je tek počela...

Razigrao se Mahković u domaćem timu i Helios je počeo da topi prednost protivnika. I da je stigne poenima Bačvića 50 sekundi pre kraja... Rok Stipčević je tada promašio dve vezane trojke i Helios je poenima Buljevića sa penala preokrenuo na 78:76. Hrvatski veteran je potom iznudio faul dva sekunda pre kraja i spasao se epiteta tragičara pošto je pogodio oba bacanja.

Meč je otišao u produčetak a tamo je heroj bio slovenački reprezentativac Leon Stergar koji je blokirao šut Luka za pobedu Heliosa. Stipčevičć je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, dok je Špan dodao 19, a Škedelj 18 poena. Na drugoj strani je Buljević ubacio 20, a Mahkovič 19 poena.

Helios sada čekaju dva duela protiv Borac Mozzarta u baražu za konačan izgled ABA lige u sledećoj sezoni.


tagovi

Rok StipčevićKrkaHelios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara