Sonja Vasić i Predrag Danilović (©Starsport)
Sonja Vasić i Predrag Danilović (©Starsport)

KSS dodelio specijalne nagrade: Nikola Jokić i Sonja Vasić najbolji u 2021. godini

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.01.22. | 14:20

Priznanje za najveća dostignuća dobile su reprezentacija Srbije u basketu 3x3 i ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaški savez Srbije je na svečanosti u Kraun plazi, kojoj su prisustvovali predstavnici klubova, selektor Svetislav Pešić, ali i ugledni ljudi iz sveta košarke, tradicionalno proglasio najbolje u prethodnoj godini na osnovu glasova predstavnika sportskih redakcija.

Nikola Jokić i Sonja Vasić izabrani su najbolje u 2021. godini, a specijana priznanja dobile su reprezentacija Srbije u basketu 3x3 i ženska reprezentacija Srbije.

Izabrane vesti

Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS-a, osvrnuo se na predstojeće kvalifikacione turnire za Svetsko prvenstvo za košarkašice. Beograd će biti domaćin dve kvalifikacione grupe. Srbija je smeštena u grupu sa Australijom, Brazilom i Južnom Korejom, dok je druga grupa formirana od selekcija Francuske, Kine, Malija i Nigerije.

Velika čast je što je KSS-u dodeljena organizacija kvalifikacionih turnira. Srbija će igrati u grupi sa Australijom, Južnom Korejom i Brazilom i nadamo se da ćemo stići do željenog rezultata“, poručio je Bolić.

Predrag Danilović, predsednik KSS-a, osvrnuo se na 2021. godinu i ostvarenja...

Iza nas je, može se reći, uspešna godina. Ženska selekcija predvođena Marinom Maljković, koja ostaje uz nas, ostvarila je sjajne rezultate. Veliki je uspeh to što su košarkašice osvojile Evropsko prvenstvo i zauzele četvrto mesto na Olimpijskim igrama. Takođe, reprezentacija Srbije u basketu 3x3 postala je evropski šampion, dok je u Tokiju uzela bronzanu medalju. Zaslužili su veliko poštovanje. Nažalost, muška košarkaška selekcija nije zaslužila aplauz, jer se nije kvalifikovala za Tokio. To je sport, ali se nadam da se neće to ponoviti. A, tu su i uspesi u mađim kategorijama“, rekao je Predrag Danilović i dodao:

Prošle godine imali smo veliku pomoć države, koja je u dva navrata finansijski izašla u susret klubovima“.

 (©Starsport) (©Starsport)

Danilović je posle uvodnog izlaganja uručio trofej Sonji Vasić, koja je proglašena za najbolju košarkašicu Srbije za minulu godinu.

Hvala novinarima koji su glasali. Ovo je verovatno poslednja igračka koju primam. Zaista čudan osećaj. Mogu samo da kažem da je 2021. godina zaokružena na uspešan način. Ali, kao i svaki sportista, smatram da je mogla biti još bolja. Hvala svim ljudima koji su zaslužni za to što sam postigla u karijeri. Mojoj porodici, trenerima, saigračicama, klubovima… Veliku ulogu imao je i KSS, koji mi j pomogao da prođem kroz težak period, stoga zahvalnost i predsedniku Daniloviću i potpredsednici Joković“, poručila je Sonja Vasić.

U tradicionalnom izboru KSS nagrada za najboljeg košarkaša pripala je Nikoli Jokiću, asu Denver Nagetsa, koji nije prisustvovao događaju, a priznaje je u njegovo ime primio otac Branislav.

Žao mi je što ne mogu da budem tu. Hvala KSS-u i novinarima na izboru. Poznajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, ovo je velika čast i zadovoljstvo. Pre mene su je osvojila velika imena. Novi podstrek za mene da napredujem i budem bolji“, obratio se Jokić prisutnima putem video poruke.

 (©Starsport) (©Starsport)

Specijalnu nagradu za najveća dostignuća dobila je reprezentacija Srbije u basketu 3x3, a svečanosti je prisustvovao kapiten Dejan Majstorović.

„Hvala u ime ekipe na izuzetnoj nagradi. Imali smo sjajnu sezonu. Nadam se da ćemo nastaviti da nižemo uspehe i da ćete imati razloga ponovo da nas pozovete“, konstatovao je Majstorović.

Još jednu specijalnu nagradu dodeljena je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije, a nagradu je primila Ana Joković, potpredsednica KSS za žensku košarku.

U ime ženske reprezentacije želim da se zahvalim od srca. Bile su sjajne ove godine i zaslužile su ovo priznanje. Nadam se da ćemo i ove godine imati razloga za zadovoljstvo“, zaključila je Ana Joković.


tagovi

Nikola JokićSonja VasićKSSPredrag DanilovićZlatko Bolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara