Rodion Kuruc (©Star Sport)
Rodion Kuruc (©Star Sport)

Kuruc se razišao sa Partizanom i otišao u SAD

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.06.22. | 09:00

Letonac će se boriti za NBA angažman

Prvi rastanak je ozvaničen - Rodion Kuruc više nije košarkaš Partizana.

Nije iznenađenje, ali jeste vest. Letonski reprezentativac je još krajem maja napustio klub uz dozvolu Željka Obradovića i vratio se kući gde je trenirao individualno, a razlaz sa crno-belima potvrdio je njegov agent Arturs Kalnitis.

Izabrane vesti

Kuruc se poslednjih dana spremao za kvalifikacije i susret sa Srbijom u Rigi 30. jula, međutim Kalnitis je u kratkoj objavi poručio da će njegov klijent otputovati u SAD, tačnije Las Vegas kako bi se takmičio u Letnjoj ligi od 5. do 7. jula. To izvesno znači da nekadašnji košarkaš Bruklin Netsa neće biti na raspolaganju Luki Bankiju za predstojeće utakmice. Kuruc će pokušati da se kroz Letnju ligu izbori za NBA angažman.

Mladi krilni košarkaš poslednju utakmicu u crno-belom dresu odigrao je još u martu kada je savladana Crvena zvezda, kasnije se nije pojavljivao ni na klupi za rezerve. U ABA ligi je na 14 utakmica beležio 4,9 poena, 2,1 skok uz dve asistencije za 14,7 minuta na parketu. U Evrokupu je odigrao devet mečeva i imao 3,1 poena i 2,1 uhvaćenu loptu za nešto manje od 13 minuta.



tagovi

Rodion KurucKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara