"Majk Kžiževski, Džejms Harden i Entoni Dejvis"
"Majk Kžiževski, Džejms Harden i Entoni Dejvis"

Kžiževski hvali Srbe: Na početku su nas bacili na kolena, sjajno su igrali!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.09.14. | 00:22

"Bogdanović je veliki talenat, ne znam da li će na kraju biti u NBA, ali je igrač za budućnost", rekao je Kouč Kej...

Majk Kžiževski, Džejms Harden i Entoni Dejvis

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Izabrane vesti

Selektor američke reprezentacije Majk Kžiževski nastavio je tradiciju osvajanja reprezentativnih medalja i svoje pulene odveo do odbrane trona! Prekaljeni strateg rekao je da je bilo tesno na početku, ali da je presudila sjajna igra Irvinga i Hardena.
"Čestitam Srbiji na sjajnom turniru. Prvih pet minuta su nas bacili na kolena. Kazins nas je pokrenuo i tada je nastao preokret. Tada smo svi klinuli, a Irving i Harden su bili izvanredni. Ovaj tim je bio uvek spreman za rad i pononosan sam na njih. Ovo je bio veliki proces i na kraju smo sve uspeli da uradimo. Hvala Španiji, ovde je bilo sjajno", rekao je Kžiževski na konferenciji za novinare, a potom nastavio:

"Svaka medalja je bila posebna. Ono što je isto to je naša kultura rada. Nisam morao da ih ubeđujem, svi su hteli da igraju. Čuli smo se i sa Polom Džordžom, on je bio uz nas".

Popularni Kouč Kej otkrio je kako je na pola priprema morao da menja plan rada.
"Kada god se osvoji medalja sigurno je najslađe. Ne bih možda menjao one medalje sa Olimpijskih igara. Posle odustanja Duranta, morali smo da menjamo plan. Igrači su na to odlično reagovali i jako sam ponosan".

Na kraju, usledile su nove pohvale na račun Orlova.
"Srbija je bila neverovatna na turniru. Bili smo spremni da igramo maksimalno sa njima. Znamo kako je to kada je potrebna samo jedan greška i da ispadnete iz ritma. Kao Španija, na primer. Svi danas igraju odlično. Bogdanović je veliki talenat, ne znam da li će na kraju biti u NBA, ali je igrač za budućnost".

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

košarkaška reprezentacija SADMajk KžiževskiMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara